Ολυμπιακός: Εικόνα που σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου

Το κολακευτικό 1-0 του ματς με τη Λαμία και η αποκαρδιωτική εικόνα ενός Ολυμπιακού που ήταν Ολυμπιακός μόνο στη φανέλα. Ακόμα και να ευστοχούσε ο Φορτούνης στο πέναλτι, η πραγματικότητα δεν αλλάζει... 

Ολυμπιακός: Εικόνα που σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι κακές βραδιές, υπάρχουν οι κακές στιγμές, υπάρχουν οι άτυχες ημέρες. Υπάρχουν βέβαια και βραδιές όπως αυτή που έζησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα να βολοδέρνει στη Λαμία.

Να πραγματοποιεί δηλαδή μία εμφάνιση που εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους, μπορεί να βγάλει έξω από τα ρούχα του ακόμα και τον πιο ψύχραιμο οπαδό της ομάδας του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να χαρακτηρίσουν την εικόνα του Ολυμπιακού στο «Αθ. Διάκος». Ο Ολυμπιακός που ανέβηκε στη Φθιώτιδα, έχασε μετά από 5 χρόνια και τρεις μήνες στην επαρχία, ενώ παράλληλα ο σύλλογος υπέστη την πρώτη ήττα από τη Λαμία σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν η ήττα στην επαρχία. Όπως κάποια στιγμή θα έκανε «σεφτέ» στις νίκες και η Λαμία απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι παραδόσεις στο ποδόσφαιρο άλλωστε είναι για να σπάνε.

Αυτό που δεν συγχωρείται και δεν χωνεύεται είναι ο τρόπος. Είναι ενοχλητικός, εξοργιστικός, θλιβερός και τραγικός ο τρόπος που έχασε στο «Αθ. Διάκος».

Οι μεταγραφές θα γίνουν, αλλά είναι ικανές να αλλάξουν την κατάσταση; Μήπως δεν αρκούν μόνο οι μεταγραφές; Δεν γνωρίζουμε την απάντηση. Απλώς θέτουμε ερωτήματα. Εννοείται ότι δεν θέλουμε από τώρα να ασκήσουμε σκληρή κριτική στον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος παρέλαβε μία ομάδα που δεν είναι δική του και βρίσκεται λιγότερο από ένα μήνα στον Ολυμπιακό.

Σίγουρα δημιουργούνται εύλογες απορίες ότι σε τρία ματς πρωταθλήματος οι Πειραιώτες έχουν μόλις ένα γκολ και αυτό από το σημείο του πέναλτι. Εννοείται ότι σε αυτό έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης και ο προπονητής, ο οποίος κουβαλάει και την ταμπέλα του προπονητή που σχεδόν κάθε καλοκαίρι αλλάζει ομάδες. Όμως, με ποια ποδοσφαιρική λογική να ρίξεις σοβαρές ευθύνες σε έναν προπονητή που ήρθε τώρα και στηρίζεται αναγκαστικά σε παίκτες που αποτελούσαν τον βασικό κορμό και την εποχή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλοι;

Αρκούν λοιπόν μόνο οι μεταγραφές για να αλλάξουν το σκηνικό; Μακάρι το πρόβλημα να είμαι μόνο αυτό. Ο χρόνος θα το δείξει. Εντούτοις, έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν το εξής: Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ίσως χρειαστεί να κάνει το «ταμείο» και την αξιολόγηση όλων, από την ΠΑΕ έως τον Ρέντη. Να δει ποιοι έχουν κλείσει τον κύκλο τους και ποιοι από τους υπάρχοντες μπορούν να είναι δημιουργικοί στον σύλλογο. Όποια κατάληξη κι αν έχει η φετινή χρονιά, είτε πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, είτε βγει 4ος, θεωρούμε ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και να κρίνει εκείνος αν χρειάζονται αλλαγές ή όχι…

Κατά τ’ άλλα, ο Ολυμπιακός της Λαμίας δεν χρήζει κριτικής, γιατί ήταν τόσο άθλιος που το 1-0 τον κολακεύει. Mόνο οι φανέλες θύμιζαν Ολυμπιακό. Μπορεί να έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη στο 50’, αλλά η πραγματική εικόνα είναι ότι το τελικό 1-0 αδικεί περισσότερο τη Λαμία παρά τους Πειραιώτες.