Έκανε πάλι το θαύμα του!

Το τρίποντο του Ολυμπιακού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Φορτούνη.

Έκανε πάλι το θαύμα του!

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτήν την εποχή πήρε από το χέρι την ομάδα του Πειραιά και την οδήγησε σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Θεσσαλός άσος δεν χρειάστηκε παρά έξι λεπτά στην Τρίπολη για να κάνει και πάλι το θαύμα του. Πέρασε στο ματς στο 63ο λεπτό και στο 69’ παίζοντας έξυπνα το κόρνερ με τον Ορτέγκα είχε πάρει απόφαση να τελειώσει μόνος του τη φάση με σουτ και δικαιώθηκε. Σαφώς και ευνοήθηκε από την κόντρα που έγινε μετά το σουτ, ωστόσο αυτό που μετράει είναι η πίστη του Έλληνα άσου, η κίνησή του και η αποφασιστικότητά του όχι μόνο στη φάση του 0-1 αλλά στον τρόπο που πατάει στο γήπεδο. Ήταν σαν να λέει στον κόσμο του Ολυμπιακού που γέμισε το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης (μία εβδομάδα μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και λίγες μέρες μετά την ήττα στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ) πως «εγώ είμαι εδώ. Μη φοβάστε. Μαζί προχωράμε για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Εκτός του πρώτου γκολ που ξεκόλλησε την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Φορτούνης για ακόμη μια φορά ήταν εκείνος που γλύκανε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πέρασε μπαλιές ή προσπάθησε τουλάχιστον να παίξει κάθετα, ενώ ήταν φανερό πως δεν είχε πολλές ανάσες, αφού μετά και το 0-2 που έγραψε στο φινάλε δεν είχε δύναμη να πανηγυρίσει, σεβόμενος βέβαια και το πέρασμά του από τον Αστέρα. Μάλιστα, ερχόμενος από διαδοχικά και δύσκολα ματς, όπως το πρόσφατο απαιτητικό στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ, θα λέγαμε πως είναι βάλσαμο για εκείνον που ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος και ο παίκτης δεν είναι στην Εθνική.

Βέβαια, ο Φορτούνης δεν χρειάζεται μόνο ανάσες αλλά και βοήθειες που δεν τις είχε ούτε χθες ο Ολυμπιακός. Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε μια λογική, αφού η ομάδα ερχόταν από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Το κακό για τον Ισπανό προπονητή είναι πως οι παίκτες που πήραν την ευκαιρία και ήταν στο αρχικό σχήμα δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και να δικαιώσουν την επιλογή του προπονητή τους να ξεκινήσουν.

Οι Σολμπάκεν, Μπιέλ ήταν τελείως εκτός κλίματος, ενώ ο Σκάρπα μπορεί να είχε διάθεση και να ζήτησε μπάλες, αλλά δεν του βγήκαν πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σωστά, φυσικά, τους άλλαξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, σε ένα διάστημα, μάλιστα, όπου η ομάδα του είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε πως κάτι της έλειπε για να πάρει κεφάλι στο σκορ και να βάλει τις βάσεις για να φτάσει στη νίκη.

Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης, που στο πρώτο μέρος είχε βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και έπαιζε πιο ψηλά, στο β’ ημίχρονο οπισθοχώρησε και φαινόταν πως το γκολ κάποια στιγμή θα ερχόταν για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μαρτίνεθ δεν καθυστέρησε και προχώρησε άμεσα στις κινήσεις που έπρεπε και εκτός του Φορτούνη η ομάδα του Ολυμπιακού πήρε πράγματα και από τους Ποντένσε, Μασούρα. Είχαν ένταση, ενέργεια και τους αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα, σε αντίθεση πάντα με τους Μπιέλ, Σολμπάκεν, Σκάρπα. Ακόμη και ο Γιόβετιτς, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο μετά το 70’, ήταν μέσα στις φάσεις, είχε κίνηση, ήταν δραστήριος, ενώ ήταν εκείνος που με την πείρα του έβγαλε την ασίστ στον Κώστα Φορτούνη.