Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2: Φορτούνης λαμπρός τον οδηγεί!

Για ακόμη μία φορά ο Κώστας Φορτούνης άφησε τη σφραγίδα του σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού, οδηγώντας τον σε μία δύσκολη νίκη (2-0) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2: Φορτούνης λαμπρός τον οδηγεί!

Σε ακόμη ένα ματς χρειάστηκε η παρουσία του Κώστα Φορτούνη για να «καθαρίσει την μπουγάδα» και να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη στην Αρκαδία. Μία δύσκολη νίκη για την ακρίβεια απέναντι στον αξιόμαχο και πολύ διαβασμένο Αστέρα Τρίπολης. Το τελικό 2-0 φέρει φυσικά τη σφραγίδα του αρχηγού των Πειραιωτών, ο οποίος μπήκε στο 63’ και έξι λεπτά αργότερα άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με προσωπικό γκολ. Οι φιλοξενούμενοι τα… χρειάστηκαν στη φάση του 86’ με τη χαμένη κεφαλιά του Καλτσά και έγραψαν τον επίλογο της βραδιάς με το γκολ του Φορτούνη στις καθυστερήσεις.

ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετά νέα πρόσωπα στην επιθετική γραμμή. Οι Μπιέλ, Σκάρπα και Μπιέλ προτιμήθηκαν στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε το 4-4-1-1, με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε και Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης με τους Μπιέλ, Σκάρπα (σε ρόλο επιτελικού και ενίοτε δεύτερου κυνηγού) και Σολμπάκεν να τον πλαισιώνουν. Ο Μίλαν Ράσταβατς από την πλευρά του επέλεξε να πάει μπροστά με τους Καλτσά και Μιριτέλο με σκοπό να εκμεταλλευτεί τα τρεξίματά τους και να πιεστεί η άμυνα του Ολυμπιακού.

ΔΙΧΩΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ… 0-0

Λίγα πράγματα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο σε ό,τι έχει να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι. Ήταν φανερό ότι οι Μπιέλ, Σκάρπα και Σολμπάκεν δεν είχαν την απαιτούμενη «χημεία» για να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των Αρκάδων. Ο Βραζιλιάνος το πάλευε, έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες. Οι Μπιέλ και Σολμπάκεν ήταν «έξω από τα νερά τους». Από τα χαφ προσπαθούσαν να δώσουν κάποιες λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι οι Έσε και Αλεξανδρόπουλος, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν τους χώρους για να κάνουν την κάθετη πάσα που θα «έκοβε στη μέση» την αρκαδική άμυνα. Αναπόφευκτα ο Ολυμπιακός πήγε την ανάπτυξή του από τα πλάγια. Οι Ορτέγκα και Ροντινέι πήραν πρωτοβουλίες, αλλά οι σέντρες τους δεν έβρισκαν στόχο. Γενικότερα το ροτέισον στην επίθεση δεν λειτούργησε καλά για τους Πειραιώτες. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 7’ με τον Μιριτέλο, που ξεκίνησε από λάθος πάσα του Ρέτσου και σέντρα του Καλτσά. Κατά τ’ άλλα, ο Ράσταβατς παρέταξε μία ομάδα που αγωνίστηκε πανέξυπνα ανασταλτικά, έμενε λίγα μέτρα πίσω και περίμενε τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε όταν έκλεβε την μπάλα να χτυπήσει τους Πειραιώτες με αντεπιθέσεις κυρίως με τους Καλτσά και Κρέσπι, αλλά και με τον Μάντζη που μπήκε στο ματς στο 15’ αντί του Μιριτέλο. Το 0-0 του πρώτου 45λέπτου αποτυπώνει πλήρως την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο συγκεκριμένο διάστημα ως προς τη δημιουργία ευκαιριών.

ΤΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΛΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έσπευσε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να βγάλει από το ματς τον Σολμπάκεν που δεν βοήθησε καθόλου και να περάσει στη θέση του τον Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τους Μπιέλ (54’, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος) και Σκάρπα (59’, σέντρα του Ποντένσε και κοντινή προβολή του Βραζιλιάνου άουτ), αλλά ήταν ολοφάνερο ότι χρειαζόταν κι άλλες «ενέσεις» στην επιθετική γραμμή. Η είσοδος των Φορτούνη και Μασούρα ήταν επιβεβλημένη και αυτό συνέβη στο 63’, περνώντας στη θέση των Μπιέλ και Σκάρπα. Αφού πρώτα πέρασε αναίμακτα ο Ολυμπιακός τον κίνδυνο με τον Κρέσπι στο 67’ (έδιωξε ο Πασχαλάκης), δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έδωσε τη λύση με το γκολ του στο 69’ για το 0-1. Μετά το γκολ των Πειραιωτών, ο Αστέρας αποφάσισε να πάει πιο επιθετικά και μοιραία άφησε χώρους πίσω. Ο Μασούρας στο 81’ βγήκε τετ α τετ, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Καστάνο τον έκοψε προτού πλασάρει τον Παπαδόπουλο. Εντούτοις, ο Αστέρας ήταν εκείνος που έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με την εξ επαφής κεφαλιά του Καλτσά στο 86’ έπειτα από σέντρα – αλφάδι του Άλβαρες. Τελικά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πάλι με τον Φορτούνη σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Αστέρα και αφού ο Παπαδόπουλος είχε ανέβει στην περιοχή των Πειραιωτών, έγραψε σε κενή εστία το 0-2 στο 90+6’. Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον αρχηγό τους έφυγαν νικητές από την Τρίπολη, κατακτώντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο σε ένα εξαιρετικά δύσκολο -όπως εξελίχθηκε- παιχνίδι.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 69’, 90+6’ Φορτούνης

Κίτρινες: 71’ Παπαδόπουλος, 74’ Χουχούμης, 90+2’ Μάντζης

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης, Σουρλής (67’ Ζουγλής), Γκος (67’ Βαλιέντε), Αλάγκεμπε, Κρέσπι (83’ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο (15’ λ.τρ Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (63’ Μασούρας), Σκάρπα (63’ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46’ Ποντένσε, 88’ λ.τρ. Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς).