Oλυμπιακός: Όλο το παρασκήνιο με τον Μπιανκόν

Γιατί ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Ζουλιάν Μπιανκόν που αρχικά εμφανιζόταν να έχει ενστάσεις για την Ελλάδα και τώρα ψάχνει το «restart».

Oλυμπιακός: Όλο το παρασκήνιο με τον Μπιανκόν

Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να βρεθεί μία μέρα στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ. O Ζουλιάν Μπιανκόν το κατάφερε. Το καλοκαίρι του 2022 άφησε την Τρουά για λογαριασμό της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον γαλλικό σύλλογο να βάζει στα ταμεία του 10 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε έναν χρόνο ο 23χρονος αμυντικός υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό, έχοντας πρώτα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα από τον Στιβ Κούπερ (4 συμμετοχές, 168 λεπτά συνολικά) και εν τέλει πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό πριν από δύο μέρες.

Το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει σβήσει για τον ίδιο. Στόχος του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στα αγγλικά γήπεδα. Απλώς για να το καταφέρει αυτό, έψαχνε μία ομάδα που θα του έδινε τη δυνατότητα να ξαναβγεί στον «αφρό». Αν πιστέψουμε τα αγγλικά μίντια, ο Μπιανκόν δεν έδειχνε ιδιαίτερα ζεστός στην προοπτική να συνέχιζε την καριέρα του στην Ελλάδα όταν είχε πρωτακουστεί το όνομά του τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Φεύγοντας από τη Γαλλία με προορισμό την Αγγλία, είναι λογικό να μην ενθουσιαζόταν στην ιδέα της ελληνικής Σούπερ Λίγκας. Εντούτοις, στην πορεία των επαφών αντιλήφθηκε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια άλλη προοπτική μπροστά του, αποφάσισε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Η δεύτερη εναλλακτική που είχε ήταν να έβρισκε μία ομάδα στην Τουρκία ή να παρέμενε στη Νότιγχαμ, αλλά να έπαιζε πιθανότατα στην Κ23.

Η απόφαση των Πειραιωτών να αποκτήσουν τον Μπιανκόν είχε να κάνει με το γεγονός ότι είναι ένας αμυντικός που μπορεί να παίξει δεξιός μπακ (κυρίως), στόπερ και αριστερός μπακ. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει ως στόπερ και σε τριάδα στην άμυνα. Και συν τοις άλλοις έχει το κίνητρο να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του «ΦΩΤΟΣ»