Κόκκινο γλέντι στη Δεκελείας

Η ΑΕΚ δεν είχε τον απαιτούμενο σεβασμό υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό και φυσικά το... πλήρωσε με μια ιστορική ήττα. 

Κόκκινο γλέντι στη Δεκελείας

ΣΕΒΑΣΜΟΣ: Η εκτίμηση που δείχνουμε σε κάποιο πρόσωπο για τα ψυχικά και πνευματικά του χαρίσματα και τα κάθε λογής προσόντα του.

Αυτό που δεν είχε η ΑΕΚ υποδεχόμενη τον πρωταθλητή Ελλάδας και φυσικά το… πλήρωσε με μια ιστορική ήττα που θα μνημονεύεται για δεκαετίες, αφού ο Θρύλος έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει τους «κιτρινόμαυρους» στο νέο τους σπίτι, στη Δεκελείας. Εκεί όπου θα χάνει ο Ολυμπιακός πριν καν μπει στο στενό…

Ποιος; Ο Ολυμπιακός των 47 πρωταθλημάτων. Ο Ολυμπιακός των 28 Κυπέλλων. Ο Ολυμπιακός των σερί τίτλων, ο Ολυμπιακός των ρεκόρ που η Ιστορία μάς έχει διδάξει πως μόνο ο ίδιος μπορεί να τα ξεπεράσει. Ο Ολυμπιακός έχει την πιο βαριά φανέλα στη χώρα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες για ακόμη μια φορά..

«Μεθυσμένος» ο οργανισμός της ΑΕΚ, ενδεχομένως και από το πρόσφατο 3-0 στο Κύπελλο απέναντι στους Πειραιώτες, είχε προετοιμαστεί για μια γιορτή. Τελικά το γλέντι ήταν κόκκινο στη Δεκελείας και ο Μίτσελ με τους παίκτες του έκαναν το καλύτερο δώρο στους οπαδούς τους για τα γενέθλια του κορυφαίου συλλόγου στη χώρα.

Σαφώς και όλος ο «ερυθρόλευκος κόσμος» θα ήθελε χθες να βρισκόταν στις εξέδρες της «ΟΠΑΠ Αρένα», αλλά αυτή η τριάρα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα μείνει στην Ιστορία όπως είπαμε και παραπάνω και θα γιορτάζεται από τους φίλους του Ολυμπιακού σαν το 1-4 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 21 Μαρτίου 2001.

Ο Φορτούνης και η… παρέα του μπορεί να μην έδειξαν χθες τις φανέλες, όπως είχαν κάνει τότε ο τεράστιος Γρηγόρης Γεωργάτος και οι άλλοι σπουδαίοι άσοι, αλλά με την εμφάνισή τους έκλεισαν στόματα και φυσικά το νέο… σπίτι της ΑΕΚ. Παράλληλα, πήραν την πρώτη τους νίκη σε ένα μεγάλο ματς μέσα στη χρονιά, την πλέον κατάλληλη στιγμή. Ψυχολογικά οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ είναι στα ουράνια αλλά και βαθμολογικά πήραν ένα τεράστιο τρίποντο που βάζει μπουρλότο στο πρωτάθλημα ενόψει των πλέι οφ όπου όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία.

Ο Ολυμπιακός δεν… πετάει, αλλά έδειξε και χθες πως εάν μείνει προσηλωμένος στο πλάνο του, μπορεί και έχει τους παίκτες να πάει και αυτήν τη μάχη για τον τίτλο μέχρι τέλους. Το πλάνο του Μίτσελ με τις μακρινές μεταβιβάσεις βγήκε, ο Φορτούνης ήταν «μαέστρος» και μοίρασε φοβερά την μπάλα όταν έπρεπε και εκεί όπου έπρεπε, αλλά το βασικό είναι πως ο Ολυμπιακός είχε τσαμπουκά, πάθος, ένταση και δυναμισμό στο παιχνίδι του. Φυσικά και κινδύνεψε στο πρώτο ημίχρονο και είναι λογικό, αφού η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, που τρέχει, πιέζει, σε σφίγγει, αλλά, όπως αποδείχθηκε, εάν μείνει πίσω στο σκορ, μπορεί να γίνει και σκορποχώρι.

Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος ήταν μετά το 0-1 και ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μίτσελ να δικαιώνεται 100% από τις επιλογές του. Σαφώς και ο Αλμέιδα θα μάθει πολλά μετά τη χθεσινή τριάρα, όπως θεωρούμε πως έμαθε και ο Μίτσελ μετά το πρώτο ματς του Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο την ΑΕΚ, ενώ είναι βέβαιο πως ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού και οι παίκτες του μπορούν να διδαχθούν ακόμη περισσότερα από το χθεσινό πρώτο 45λεπτο. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί την ΑΕΚ δύο φορές μπροστά του και το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει. Και στη μάχη για τον τίτλο είναι και ο Θρύλος των γηπέδων.