ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-0: Άψυχοι οι Πειραιώτες διασύρθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια (highlights)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στα γκολ του Λιβάι (3', 90'+13' πέν.) και το αυτογκόλ του Σαμασέκου (27'). Δύο δοκάρια ο Γκάρι (14', 56'). Δοκάρι και ο Μάνταλος (61').

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-0: Άψυχοι οι Πειραιώτες διασύρθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια (highlights)

Τα παιδαριώδη λάθη δεν τα είχε πληρώσει ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα παιχνίδια του, αλλά στην πρώτη του επίσκεψη στην Opap Arena του κόστισαν ακριβά. Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της ομάδας του Πειραιά χάρη στο γκολ του Λιβάι στο 3',το πέναλτι του Λιβάι στο 90+13 και το αυτογκόλ του Σαμασέκου στο 27'. Ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι ένα κακό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ, ενώ είχε δύο δοκάρια με τον Γκάρι στο 14' και στο 56'. Δοκάρι είχε και η ΑΕΚ στο 61' με τον Μάνταλο. Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε την ορμή των προηγούμενων αγώνων της, αλλά έκανε σωστά τη δουλειά της, πίεσε στη μπάλα τον Ολυμπιακό τον ανάγκασε στα εύκολα λάθη και από την πλευρά της δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Ένας Ολυμπιακός που τελείωσε το ματς χωρίς τελική στην εστία κι έτσι μετά από 16 ματς έχασαν από την ΑΕΚ.

Με αρκετές αλλαγές επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα με τον Γαλανόπουλο να έχει τον ρόλο του "κόφτη", Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος έπαιξαν στη μεσαία γραμμή, ενώ Γκαρσια και Τσούμπερ έπαιξαν στην επίθεση. Αλλαγές έκανε και ο Μίτσελ στην αρχική του ενδεκάδα με τον Τζολάκη να υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού. Βρουσάι, Σωκράτης, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ έπαιξαν στην άμυνα με τους Εμβιλά, Σαμασέκου Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή, ενώ Μπιέλ, Γκάρι και Ελ Αραμπί ήταν οι τρεις της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο και προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, αλλά και πάλι ήταν επιρρεπής στο λάθος. Κάπως έτσι στο 3' όλα έγιναν λάθος στην άμυνα των Πειραιωτών από Σωκράτη αρχικά, Βρουσάι στη συνέχεια και Ντόι που έχασε τον Λιβάι και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της καλή στιγμή εκμεταλλευόμενη το λάθος όλης της άμυνας του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες προσπάθησαν να κρατήσουν τη μπάλα και να ελέγξουν το ρυθμό, αλλά δυσκολεύονταν αρκετά να βγάλουν τη μπάλα από την περιοχή τους. Ο μποναδικός που κατάφερνε να το κάνει με επιτυχία ήταν ο Ελ Αραμπί και από μία δική του μπαλιά στο 14' ο Γκάρι έφυγε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα του Πειραιά, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας εξαιτίας της πίεσης που ασκούσε η ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα δεν επέτρεπαν σε αυτούς του Μίτσελ να δημιουργήσουν με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να χάσει μέτρα στο γήπεδο. Και μέσα σε όλα αυτά στο 27' δέχτηκε και αυτογκόλ από τον Σαμασέκου σε μία φάση που όλα έγιναν λάθος από την άμυνα των πειραιωτών. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε τον Μπιέλ λόγω ενοχλήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να τον αισθανθεί η άμυνα της ΑΕΚ και το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Μίτσελ έριξε στο γήπεδο τον Ροντινέι και τον Φορτούνη. Η ομάδα του είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Πατούσε πιο γερά και έδειχνε να είναι πιο επιθετική. Η εικόνα των Πειραιωτών δεν είχε σχέση με ότι έδειξαν στα πρώτα 45 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στο γήπεδο και στο 56' έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με Σωκράτη και Γκάρι, ο οποίος είδε τον Στάνκοβιτς και το δοκάρι να τον σταματούν. Ο Ολυμπιακός πήγε ορμή από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο Ροντινέι και δεν είναι τυχαίο πως από την πλευρά του δημιουργήθηκαν οι περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 61' έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ και είχε δοκάρι σε σουτ του Μάνταλου. Ο Αλμέιδα έβλεπε την ομάδα του να έχει χάσει μέτρα και να δέχεται πίεση από τον Ολυμπιακό κι έτσι πέρασε στο γήπεδο Σιμάνσκι και Αραούχο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ και να φέρει το παιχνίδι πιο πολύ στα μέτρα. Περιόρισε τους κινδύνους από την πλευρά του Ολυμπιακού και πήγε το παιχνίδι πιο πολύ έτσι όπως ήθελε. Το ματς όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε άγρια ομορφιά με την ένταση να ανεβαίνει και τον Ολυμπιακό να αναζητεί ένα γκολ που θα του άλλαζε τη μοίρα στη ρεβάνς. Τελικά αντί να πετύχει ένα τέρμα δέχτηκε και τρίτο με την άμυνα του να παραπαίει και στο 90+13 ο Λιβάι να ευστοχεί σε πέναλτι και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0

Γήπεδο: OPAP ARENA

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Σκόρερ: 3' Λιβάι Γκαρσία, 27' αυτ. Σαμασέκου, 90+13 Λιβάι

Κίτρινες: 63' Γαλανόπουλος, 88' Αραούχο, 90'+1' Βαλμπουενά

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς - Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73' Βίντα), Χατζισαφί - Γαλανόπουλος (64' Σιμάνσκι), Ελίασον (83' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (83' Πινέδα) - Γκαρσία, Τσούμπερ (64' Αραούχο)

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Βρουσάι (46' Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Σαμασέκου (46' Φορτούνης), Ιν Μπομ (66' Βαλμπουενά) - Γκάρι, Μπιέλ (39' Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (66' Μπακαμπού).