Η εμπιστοσύνη και η οδηγία του Μαρτίνς στον Τσιμίκα

«Μηχανάκι» ο 22χρονος αριστερός μπακ κερδίζει το στοίχημα και καθιερώνεται στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Η εμπιστοσύνη και η οδηγία του Μαρτίνς στον Τσιμίκα

Η εξαιρετική σεζόν που έκανε πέρσι με τη φανέλα της Βίλεμ τον έφερε πίσω στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είχαν πάρει απόφαση να τον εμπιστευτούν, αλλά περίμεναν και από αυτόν να δουν κάποια πράγματα. Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας παραμένει αποκάλυψη για την ομάδα του Πειραιά.

Για όσους τον γνώριζαν δεν είναι έκπληξη, αλλά το λογικό. Η φετινή του παρουσία δείχνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να εμπιστευτεί τα δικά του παιδιά. Το ματς με τη Μπέρνλι ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τον «Τσίμι» να αποδείξει και στον πιο δύσπιστο ότι φέτος είναι αλλιώς. Είναι πιο σίγουρος, έχει δουλέψει πολύ και η εμπειρία της Ολλανδίας τον έχει βοηθήσει.

Ήταν όντως… τρακαρισμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά δεν του πήρε πολύ χρόνο για να βγει μπροστά. Ο Τσιμίκας είναι ένα… μηχανάκι στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Ίσως αυτή τη στιγμή ο πιο ταχύς ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων». Η εντολή που είχε στην αναμέτρηση με τη Μπέρνλι ήταν σαφώς διαφορετική από αυτή που είχε στα ματς με τη Λουκέρνη.

Πιο προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά όποτε ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή έκανε ζημιές. Δεν πήρε τα στημένα όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αφού η δουλειά του ήταν διαφορετική στο γήπεδο. Είναι δημιουργικός και έχει φοβερή ένταση στο παιχνίδι του, αλλά και αυτοπεποίθηση. Ο Τσιμίκας αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς βέβαια να του τονίζει μετά και τα δύο ματς με τη Λουκέρνη ότι πρέπει να είναι προσεκτικός στα μετόπισθεν.

Αποκάλυψη δεν είναι για τον Ολυμπιακό, διότι οι δυνατότητες του είναι γνωστές. Το όλο θέμα είναι πως ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται του δίνει χώρο στην ομάδα και εκείνος το απολαμβάνει. Το βλέπει κανείς και στον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ. Πάντως επειδή παίζει στα… κόκκινα ο Τσιμίκας είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί ειδική διαχείριση για να βγάλει όλη τη σεζόν.