O σεφτές και το σερί…

Με τη διεξαγωγή των χθεσινών αγώνων στη Super League ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του επί του ΟΦΗ, ενώ η Λαμία έκανε σεφτέ στην έδρα της.

O σεφτές και το σερί…

Με τη διεξαγωγή των χθεσινών αγώνων στη Super League ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του επί του ΟΦΗ, ενώ η Λαμία έκανε σεφτέ στην έδρα της με το τρίποντο επί του Ιωνικού.

Στο ντέρμπι των ουραγών στη Super League η Λαμία ήταν αυτή που νίκησε τον Ιωνικό με 2-1 και πήρε βαθμολογική ανάσα στη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληροι μήνες για να καταφέρει η Λαμία να κάνει σεφτέ στις νίκες στο γήπεδό της. Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν είχε γευθεί το τρίποντο στα 12 τελευταία παιχνίδια στην έδρα της για το πρωτάθλημα. Μάλιστα η τελευταία φορά που είχαν χαμογελάσει οι «κυανόλευκοι» ήταν στις 14 Μαρτίου 2021, στη νίκη κόντρα στη Λάρισα.

Πάντως φέτος η Λαμία φαίνεται ότι έχει πάρει τον αέρα του Ιωνικού καθώς τον νίκησε τέσσερις φορές μέσα στη σεζόν. Οι δύο ήταν για το Κύπελλο (2-0 και 0-1) και οι άλλες δύο για το πρωτάθλημα (1-2 και 2-1). Από την άλλη πλευρά o Ιωνικός χάνει μέρος της δύναμής του μακριά από την έδρα του, καθώς σε 10 αγώνες έχει μόλις μία νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, νίκησε τον Βόλο με 1-0 και μπαίνει όλο και πιο δυνατά στη διεκδίκηση θέσης στα πλέι οφ, που είναι και ο αντικειμενικός του στόχος τη φετινή σεζόν. Οι «κυανοκίτρινοι» παρέμειναν για πέμπτη αγωνιστική αήττητοι, καθώς με την επιτυχία τους αυτή έχουν ένα σερί με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο για τους Αρκάδες είναι ότι για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους. Όσο για την ομάδα της Μαγνησίας, για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Στην αναμέτρηση της Τούμπας ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του (πέντε στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο) με το τρίποντο που πήρε επί του ΟΦΗ και προσπέρασε έστω και προσωρινά την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» δεν ενδιαφέρεται να προσφέρει θέαμα, αλλά κοιτάζει πώς να παίρνει τα παιχνίδια. Στους δύο τελευταίους αγώνες με Παναιτωλικό (2-0) και ΟΦΗ (3-0) ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Χθες πάντως χρειάστηκε και τη βοήθεια του VAR να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, καθώς μετέτρεψε σε υπέρ του πέναλτι το γκολ που σημείωσε ο Τσιλιανίδης (50’). Είχε και σε σπουδαία μέρα τον Γιασμίν Κούρτιτς που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε τη δυναμική του, ήταν για μία ακόμη φορά ανταγωνιστικός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το 1-0 κατέρρευσε.

Στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» στη Ριζούπολη οι Απόλλων και Άρης είχαν λιγοστές φάσεις εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά προσεκτικοί, παρ’ όλα αυτά είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες από τον αντίπαλό τους. Το γεγονός όμως ότι δεν σκοράρουν έχει αποτέλεσμα να αγνοούν τη νίκη για όγδοο παιχνίδι. Ο Άρης δεν βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και στους πέντε τελευταίους αγώνες έχει μία μόλις νίκη. Με την ήττα αυτή κατρακύλησε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.