ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα

Απίθανα πράγματα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον ΟΦΗ που άνοιξε το σκορ με τον Τσιλιανίδη στο 51’ αλλά ο Φωτιάς ακύρωσε το γκολ, γύρισε πίσω τη φάση και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι (χέρι του Βούρου τη στιγμή που έκανε τάκλιν και η μπάλα βρήκε πρώτα στο πόδι του) με τον Κούρτιτς να κάνει το 1-0. Η φάση του ματς που φυσικά έκρινε τα πάντα.   

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα

Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα απόψε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί στάθηκαν εξαιρετικά, έβαλαν δύσκολα στον κακό ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να φτιάξει μια φάση της προκοπής, προηγήθηκαν στο 51’ με τον Τσιλιανίδη αλλά ο διαιτητής Φωτιάς όχι μόνο τους στέρησε το γκολ αλλά έδωσε και πέναλτι, γυρίζοντας τη φάση πίσω. Έτσι το 0-1 του Τσιλιανίδη μέσα σε λίγα λεπτά και αφού ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR, έγινε 1-0 με το πέναλτι του Κούρτιτς.

Ο Φωτιάς ακύρωσε το γκολ (!) γιατί γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε πέναλτι για χέρι του Βούρου, ο οποίος στο τάκλιν που έκανε στη σέντρα του Ζίβκοβιτς, πρώτα βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια εκείνη χτύπησε στο χέρι του!

Δείτε εδώ τη φάση

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ σχετικά εύκολα κράτησε μακριά από την εστία του Βάτερμαν, τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι στο γήπεδο, είχαν κλείσει τους χώρους, οι γραμμές τους ήταν κοντά και έτσι οι «ασπρόμαυροι» χωρίς φαντασία στο παιχνίδια τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις, όπου υπήρξαν σχετικά λάθη από την άμυνα του ΟΦΗ.

Η ομάδα του Ηρακλείου από την πλευρά της, χωρίς τον Λάμπρου στην κορυφή της επίθεσης (έπαιξε ο Τσιλιανίδης) αφού είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ και υπάρχει σχετική συμφωνία για μην παίζει (κάτι αντίστοιχο έγινε και στον πρώτο γύρο), προσπάθησε στην κόντρα να φανεί απειλητικός και να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα του ΠΑΟΚ που επίσης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Η ουσία είναι βέβαια πως ο ΟΦΗ είχε πάει το παιχνίδι στα μέτρα του, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα θα μπορούσε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (51’) να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ αλλά ο Φωτιάς είχε άλλη άποψη και ακύρωσε το γκολ του Τσιλιανίδη, γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε λανθασμένα πέναλτι για χέρι του Βούρου, με τον Κούρτιτς να σκοράρει ξανά με πέναλτι!

Από εκεί και πέρα, το ματς…χάλασε, είχαμε ένταση, νεύρα και ο ΠΑΟΚ που γλίτωσε το 0-1, έκανε και το 2-0 με τον Κούρτιτς στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Σφιντέρσκι διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 84' με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν κουράγιο μετά τη φάση του 51' και είναι λογικό...

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 55’, 76’ Κούρτιτς, 84’ Σφιντέρσκι

Κίτρινες: Κρέσπο, Βούρος, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Αουγκούστο, Νέιρα, Πασαλίδης

Οι συνθέσεις…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς – Ντάγκλας Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Άντρια Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά) – Άκπομ (80’ Σφιντέρσκι)

ΟΦΗ: Βάτερμαν – Βούρος, Πασαλίδης (88' Μαρινάκης), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο (70’ Καμάου), Γκαγιέγκος, Τοράλ (83’ Ναμπί) – Ντε Γκουζμάν, Νέιρα (83’ Φαν Ντάινεν), Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι)