Ολυμπιακός: Το απόλυτο εκτός έδρας και το...χιλιάρικο

Επτά στα επτά για τον Ολυμπιακό μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Ελ Αραμπί, στο 1000ο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Το απόλυτο εκτός έδρας και το...χιλιάρικο

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε χατ τρικ για να φτάσει τα 50 γκολ στην κατηγορία και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο επτά στα επτά εκτός έδρας, στο 1000ο εκτός έδρας παιχνίδι του.

Το απόλυτο εκτός έδρας συνεχίζεται

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κάνει ότι και στον πρώτο γύρο, να μη χάσει δηλαδή από τον Ολυμπιακό, και οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν το σερί νικών του, που έφτασε τις εννέα.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος για 20 παιχνίδια, επεκτείνοντας στην περσινή σεζόν.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-3: Μάγος Ελ Αραμπί τον οδηγεί (Highlights)

Ήταν το έβδομο εκτός έδρας παιχνίδι από την αρχή της σεζόν και ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο ως τώρα. Και τώρα πλησιάζει το επίτευγμα του 2015-16, όταν είχε κερδίσει και τα πρώτα εννέα εκτός έδρας παιχνίδια του, μέχρι να σταματήσει με μια ισοπαλία στα Χανιά με τον Πλατανιά.

Τότε μάλιστα είχε 17 νίκες από το ξεκίνημα σε ισάριθμα παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας.

Για να πετύχει ο Ολυμπιακός ανάλογη επίδοση με του 2015-16, θα πρέπει να νικήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναθηναϊκό.

Ελ Αραμπί: «Να αφήσω το σημάδι μου στην ιστορία του κλαμπ»

Επεκτείνοντας και πέρσι ο Ολυμπιακός μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες, ωστόσο ακόμα είναι μακριά από το ρεκόρ του. Από το Φεβρουάριο ως το Νοέμβριο του 1999, ο Ολυμπιακός είχε δώδεκα νίκες στη σειρά εκτός έδρας!

Χίλια παιχνίδια εκτός έδρας

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το... "μιλένιουμ" σε εκτός έδρας παιχνίδια με μια μεγάλη νίκη. Ήταν το 1000ο παιχνίδι του εκτός έδρας στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League.

Έφτασε τις 529 νίκες, ενώ έχει ακόμα 272 ισοπαλίες και 199 ήττες. Έχει πετύχει 1555 γκολ κι έχει δεχτεί 855 στα 1000 αυτά παιχνίδια του.

Τέσσερα χατ τρικ και 50 γκολ ο Ελ Αραμπί!

Στο Περιστέρι τον Ολυμπιακό οδήγησε στη νίκη ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που πέτυχε και τα τρία γκολ. Ήταν το δεύτερο χατ τρικ στη σεζόν, μετά από αυτό του Καρλίτος, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό.

Ωστόσο ο 34χρονος Μαροκινός φορ έχει πετύχει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία χατ τρικ στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ έφτασε τα τέσσερα χατ τρικ, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών!

Μαρτίνς: «Τρομερός εκτελεστής ο Ελ Αραμπί»

Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα Super League Interwetten και είναι ένα πίσω από τον Καρλίτος, ενώ συμπλήρωσε και τα 50 στην κατηγορία, σε 79 μόλις αγώνες.

Επίτευγμα εντυπωσιακό για ένα ποδοσφαιριστή, που ήλθε στο ελληνικό πρωτάθλημα διανύοντας το 33ο έτος της ηλικίας του.

Έγινε ο 158ος ποδοσφαιριστής που φτάνει το... "πενηντάρικο" στην κατηγορία, αλλά μόλις 19ος στην ιστορία του Ολυμπιακού στην κατηγορία.

Πηγή: www.slgr.gr