Γιαννίκης: «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης αναφέρθηκε στον αγώνα της Κυριακής (21/11, 19:30) κόντρα στον Ολυμπιακό

Γιαννίκης: «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο»

Στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Super League η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό την Κυριακή (21/11, 19:30) στο ΟΑΚΑ.

Ενόψει του αγώνα ο Αργύρης Γιαννίκης παραχώρησε δηλώσεις στην Cosmote TV δηλώνοντας πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν και βαθμολογικό κίνητρο κόντρα στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό κι αν είναι κάτι περισσότερο από υπόθεση τριών βαθμών: «Κάθε ντέρμπι έχει την ομορφιά του και την αξία του. Αλλά εμείς το αντιλαμβανόμαστε σαν υπόθεση τριών βαθμών. Θα προετοιμαστούμε με τον ανάλογο σεβασμό, όπως κάνουμε πάντα. Θέλουμε να πιάσουμε τον Ολυμπιακό βαθμολογικά και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο».

Για το αν το αντιλαμβάνεται ως τεστ προόδου για την ΑΕΚ: «Κάθε παιχνίδι για εμάς, όσο βρισκόμαστε σε διαδικασία εξέλιξης, είναι μια πρόβα. Κάθε παιχνίδι έχει το βαθμό δυσκολίας του, κάθε παιχνίδι σου βάζει άλλα προβλήματα. Οπότε θα το έλεγα αυτό για κάθε παιχνίδι ως τώρα».

Για το αν η ΑΕΚ θα κάνει το παιχνίδι της ή θα επιχειρήσει προσαρμογές στον αντίπαλο: «Πάντα είναι ένας συνδυασμός. Θέλουμε να βγάζουμε βασικά στοιχεία του παιχνιδιού μας σε κάθε ματς, αλλά αναλύοντας τον αντίπαλο και κοιτώντας τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε κι εκείνα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε».

Για τη γνώμη του για τον Ολυμπιακό: «Δουλεύει με τον κύριο Μαρτίνς, ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής, αρκετό καιρό μαζί. Είναι πρωταθλητής και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να τους φτάσουμε και βαθμολογικά».

Για το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο του ελληνικό εντός έδρας ντέρμπι: «Σίγουρα θα χαρώ να δω την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Έχω συναντήσει ξανά τον Ολυμπιακό και στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βγάλουμε τα στοιχεία του παιχνιδιού μας και να κερδίσουμε το παιχνίδι».