Μπόικο: Σταμάτησε τον Ολυμπιακό, προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους», «κλείνει» στην ΑΕΚ

Ο Ντένις Μπόικο που σύμφωνα με τους Τούρκους «βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ», έχει... σελίδες σχετικές με τον Ολυμπιακό στο βιογραφικό του.

Μπόικο: Σταμάτησε τον Ολυμπιακό, προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους», «κλείνει» στην ΑΕΚ

Ο Ντένις Ολεξάντροβιτς Μπόικο είναι ο τερματοφύλακας που αγωνίζεται στη Ντιναμό Κιέβου και φέρεται να «κλείνει» στην ΑΕΚ. Ο ατζέντης του πασχίζει από τον Γενάρη να εξασφαλίσει την αποδέσμευσή του από τη Ντιναμό Κιέβου προκειμένου να πάρει μεταγραφή ως ελεύθερος το καλοκαίρι.

Έχει ιστορικό σχετικό με τον Ολυμπιακό, ο Μπόικο. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2019, ο τερματοφύλακας της Ντιναμό είχε σταματήσει τον Ολυμπιακό. Η Ντιναμό είχε νικήσει με 1-0 στο Κίεβο μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη. Ο Μπόικο ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του.

Μπόικο – Ολυμπιακός 1-0! Αυτός ήταν ένας από τους τίτλους που έβαλαν πολύ εύστοχα στην αρθρογραφία τους ορισμένοι ρεπόρτερ της Ντιναμό Κιέβου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο «Ολιμπίσκι».

Ο 31χρονος, τότε, γκολκίπερ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την πρόκριση στη ρεβάνς της Ουκρανίας, όπως παραδέχτηκαν όχι μόνο τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά τόσο ο προπονητής Χατσκιέβιτς όσο και ο Φραν Σολ που τότε σημείωσε το «χρυσό» γκολ για την Ντιναμό και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League.

Ο Ουκρανός πάντως είχε απασχολήσει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού πολύ νωρίτερα. Ήταν τον Δεκέμβριο του 2017, όταν έχει κυκλοφορήσει σε κύκλους μάνατζερ στο εξωτερικό ότι ο Ολυμπιακός έριχνε κλεφτές ματιές στην αγορά για τερματοφύλακα ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν 2017-18 λόγω της αποχώρησης του Στέφανου Καπίνο.

Ένας από τους τερματοφύλακες που είχαν προταθεί ήταν ο Ντένις Μπόικο. Τότε αγωνιζόταν στην Μπεσίκτας και οι Τούρκοι έψαχναν τρόπο για να τον διώξουν. Ο Μπόικο λοιπόν έκανε ένα άνοιγμα στον Ολυμπιακό, όμως, είχε πολύ υψηλές απαιτήσεις για να αποτελούσε το «μπακ απ» του Σίλβιο Προτό.

Η αλήθεια είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί του και πορεύτηκαν με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη δεύτερο και τον Κροάτη Ίβιτσα Ίβουσιτς ως τρίτη επιλογή.

Πλέον οι Τούρκοι - ασχολούνται μαζί του καθώς πέρασε από τη Μπεσίκτας- θεωρούν δεδομένη την αποχώρησή από την Ουκρανία και την ολοκλήρωση της μετακίνησής του στην ΑΕΚ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sporx.com: «Ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Κιέβου, Ντένις Μπόικο, θα αποχωρήσει για την Ελλάδα. Ο 33χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ. Ο Μπόικο αποκτήθηκε από τη Ντιναμό Κιέβου τη σεζόν 2018/2019 και παρότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2023, θα αποχωρήσει από την ομάδα».