Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0: Ο Μπόικο σταμάτησε τον Ολυμπιακό

Ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Μπόικο και η ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού στο γκολ της Ντιναμό έφερε το 1-0 και τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ

Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0: Ο Μπόικο σταμάτησε τον Ολυμπιακό

Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την πρόκριση στον Πειραιά, αλλά δεν το έκανε με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να παίξει την πρόκριση στο Κίεβο. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ουκρανία να παίξει με τακτική και υπομονή την πρόκριση, αλλά πάλι προδόθηκε από ένα μεγάλο λάθος της άμυνας. Ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου και έμεινε εκτός διοργάνωσης από μία ομάδα που ήταν στα μέτρα του και του χεριού του. Τα λάθη του Ολυμπιακού και ο τερματοφύλακας της Ντιναμό, ο Μπόικο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι.

Το γκολ της Ντιναμό Κιέβου

Όταν το έφερε στα μέτρα του

Καμία έκπληξη δεν είχε ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκινάει με το σχήμα που αναμενόταν. Το μοναδικό ερωτηματικό ήταν αν θα έπαιζε ο Μασούρας αντί του Ντίας και τελικά επέλεξε τον Πορτογάλο εξτρέμ. Οι Ουκρανοί μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ολυμπιακός τους περίμενε πίσω από τη σέντρα και τους είχε δώσει μέτρα στο γήπεδο. Σε αυτό το διάστημα η Ντιναμό δεν είχε κάποια καλή φάση μπροστά από την εστία του Σα, ενώ οι Πειραιώτες είχαν το σουτ του Χασάν στο 7’ με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Από το 15’ και μετά ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Η ομάδα του Πειραιά ανέβασε την πίεση της με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των Ουκρανών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να κάνουν ένα παιχνίδι τακτικής και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή που θα χτυπούσαν σε αντεπίθεση την αντίπαλο τους.

Το λάθος και οι Ντίας, Ποντένσε

Το ματς είχε έρθει στα μέτρα τους, ενώ είχαν πολλά παράπονα από τον Σλοβάκο ρέφερι, ο οποίος είναι αλήθεια πως είχε αρκετές λάθος αποφάσεις. Στους «ερυθρόλευκους» παρουσιάστηκαν δύο καλές στιγμές με τον Ποντένσε και τον Ντίας να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις, αλλά να κάνουν τις χειρότερες επιλογές και να μην δημιουργείται καν κατάσταση στην εστία του Μπόικο. Κι Εκεί που το ματς ήταν στα μέτρα του Ολυμπιακού ήρθε η φάση του 32’. Η μπάλα είχε… κολλήσει στην περιοχή των Πειραιωτών και κανείς δεν βρέθηκε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να φτάσει στον Νικολένκο, ο οποίος έκανε από αριστερά τη σέντρα και ο Σολ πέτυχε το 1-0. Ήταν η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των Ουκρανών, η οποία και έγινε γκολ χάρη στην αμυντική αδράνεια των Πειραιωτών. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια μεγάλη φάση, ενώ ο Φορτούνης ήταν εκείνος που προσπαθούσε περισσότερο να κάνει κάτι στην επίθεση.

Οι χαμένες ευκαιρίες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι τον Μασούρα αντί του Ντίας, ο οποίος δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να κάνει κάτι το αξιόλογο. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο γήπεδο και ένα σουτ του Φορτούνη κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόικο η μπάλα. Στο 51’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Μασούρα, ο οποίος δεν έκανε καλά την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τοροσίδης. Στο 64’ ο Φορτούνης με φοβερή σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε βγάλει ίδια μπαλιά στον Τσιμίκα, την οποία δεν αξιοποίησε.

Η αλλαγή του Φορτούνη και ο Μπόικο

Αν και ο Φορτούνης έδειχνε να είναι ο μοναδικός που έχει δυνάμεις και εμπνεύσεις για να κάνει φάσεις και το βίωσαν αυτό οι Ουκρανοί, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να τον βγάλει από το παιχνίδι στο 65’ για να βάλει στη θέση του τον Γκερέρο, ενώ στο ίδιο λεπτό βγήκε και ο Μπουχαλάκης προκειμένου να περάσει στο γήπεδο ο Νάτχο. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες τα έπαιζαν όλα για όλα, είχαν βγει φουλ στην επίθεση και έψαχναν το γκολ, όμως, είναι αλήθεια πως έλειπε μία οργανωμένη προσπάθεια και το καθαρό μυαλό. Η καλύτερη του στιγμή σημειώθηκε στο 74’ με τον Μασούρα να τροφοδοτεί μέσα από την περιοχή τον Χασάν, εκείνος έκανε την προβολή, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε έστω και δύσκολα. Στο 89’ και πάλι ο Μπόικο είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός πίεσε τους Ουκρανούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και κάπως έτσι τιμωρήθηκε πολύ αυστηρά για τα λάθη του και στα δύο ματς με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Europa League.

Μικρογραφία

Στάδιο: «Ολιμπίσκι»

Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός

Σκόρερ: 32’ Σολ

Διαιτητής: Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Κίτρινες: 22’ Σισέ, 22’ Βέρμπιτς, 24’ Κεντζιόρα, 45’ Ποντένσε, 66’ Γκερέρο, 79’ Σεπέλιεφ, 84’ Τοροσίδης

Συνθέσεις

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο (76′ Χάρμας), Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς (92′ Σμίρνι), Σολ (92′ Ρούσιν).

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (65’ Νάτχο), Ποντένσε, Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ντίας (46’ Μασούρας), Χασάν.