Όταν ο Μπόικο προτάθηκε στον Ολυμπιακό…

Πότε έφτασε ο 31χρονος Ουκρανός τερματοφύλακας της Ντιναμό Κιέβου πολύ κοντά στο να απασχολήσει σοβαρά τους «ερυθρόλευκους».

Όταν ο Μπόικο προτάθηκε στον Ολυμπιακό…

Μπόικο – Ολυμπιακός 1-0! Αυτός ήταν ένας από τους τίτλους που έβαλαν πολύ εύστοχα στην αρθρογραφία τους ορισμένοι ρεπόρτερ της Ντιναμό Κιέβου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο «Ολιμπίσκι».

Ο 31χρονος γκολκίπερ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την πρόκριση στη ρεβάνς της Ουκρανίας, όπως παραδέχτηκαν όχι μόνο τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά τόσο ο προπονητής Χατσκιέβιτς όσο και ο Φραν Σολ που σημείωσε το «χρυσό» γκολ για την Ντιναμό.

Το fosonline.gr θυμάται μία παλιά ιστορία με ερυθρόλευκο άρωμα που είχε πρωταγωνιστή τον Μπόικο.

Τον Δεκέμβριο του 2017 έχει κυκλοφορήσει σε κύκλους μάνατζερ στο εξωτερικό ότι ο Ολυμπιακός έριχνε κλεφτές ματιές στην αγορά για τερματοφύλακα ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν 2017-18 λόγω της αποχώρησης του Στέφανου Καπίνο.

Ένας από τους τερματοφύλακες που είχαν προταθεί ήταν ο Ντένις Μπόικο. Τότε αγωνιζόταν στην Μπεσίκτας και οι Τούρκοι έψαχναν τρόπο για να τον διώξουν. Ο Μπόικο λοιπόν έκανε ένα άνοιγμα στον Ολυμπιακό, όμως, είχε πολύ υψηλές απαιτήσεις για να αποτελούσε το «μπακ απ» του Σίλβιο Προτό.

Η αλήθεια είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί του και πορεύτηκαν με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη δεύτερο και τον Κροάτη Ίβιτσα Ίβουσιτς ως τρίτη επιλογή.

Ναι μεν ο Μπόικο ήταν πρωταγωνιστής στο πρόσφατο ματς του Κιέβου, όμως, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν είχε απασχολήσει αρνητικά τα ουκρανικά ΜΜΕ για παιδικά λάθη σε γκολ που είχε δεχτεί. Δεν είναι δηλαδή από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες...

Τελικά, η Μπεσίκτας τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού πέρσι τον Φεβρουάριο στην Ντιναμό Κιέβου, στην ομάδα στην οποία είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006.