Κώστας Χαλκιάς: «Το πρωτάθλημα έχει κριθεί, το κύπελλο ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Κώστας Χαλκιάς μίλησε για τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα, τον Πάμπλο Γκαρσία και την υποψηφιότητα Ζαγοράκη.

Κώστας Χαλκιάς: «Το πρωτάθλημα έχει κριθεί, το κύπελλο ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Κώστας Χαλκιάς.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την υποψηφιότητα του Ζαγοράκη στην ΕΠΟ: «Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο ήταν σε θέση τιμ μάνατζερ και με αυτό θέλω να ασχοληθώ. Βλέπω μόνο θετικά με την κάθοδο του Ζαγοράκη ως υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΠΟ. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, γνωρίζει πολύ καλά την Εθνική ομάδα, θα δώσει πνοή, ενδιαφέρον και άλλη ελπίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα. Αυτό που θέλουμε όλοι να δούμε την Εθνική ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να βρεθεί σε μεγάλες διοργανώσεις και να μας δώσει ξανά μεγάλες χαρές. Ο Ζαγοράκης γνωρίζει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, του προπονητή αλλά του παράγοντα. Εχει στόχο να αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν τον έζησα σαν πρόεδρο έβαζε μπροστά το συναίσθημα και αυτό θα κάνει και αν βγει πρόεδρος στην ΕΠΟ και αυτό βοηθάει να πάρει καλύτερες αποφάσεις».

Για τη φετινή Σούπερ Λιγκ και τον ΠΑΟΚ: «Το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό ξεκίνημα ιδιαίτερα στην Ευρώπη, στις λεπτομέρειες θα μπορούσε να είχε περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά άλλαξε εικόνα, άλλαξε προπονητή και ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Εμένα με χαροποιεί που ο ΠΑΟΚ παίρνει αποφάσεις που παίρνουν ευρωπαϊκές ομάδες, όπως να στηρίζει ανθρώπους από τον οργανισμό του, όπως ο Πάμπλο Γκαρσία. Το Κύπελλο ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ αλλά και τα πλέι οφ και στόχος θα πρέπει να είναι να τερματίσει στην υψηλότερη θέση. Η ομάδα θα πρέπει να βρει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση για να κάνει καλούς αγώνες στα πλέι οφ. Πρέπει να κοιτάξει η ομάδα τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, όχι τι έγινε μέχρι τώρα. Ολοι κρίνονται από τα αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και βαριά φανέλα και είναι λογικό να έχει υψηλούς στόχους. Από τότε που ήρθε ο Σαββίδης άλλαξε ο ΠΑΟΚ και δεν τον ενδιαφέρουν παλιά προβλήματα».

Για τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ: «Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, τα πλέι οφ θα είναι κριτήριο για όλους. Υπήρχε μια εναλλαγή στους τερματοφύλακες στον ΠΑΟΚ, ήταν λογικό αφού υπήρχε και αλλαγή προπονητή. Πασχαλάκης και Ζίφκοβιτς πρέπει να αποδείξουν αν πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στην ομάδα. ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και πρέπει να το δείξουν και στις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο στις καλές στιγμές. Εκεί για παράδειγμα ένας τερματοφύλακας πρέπει να επανέρχεται μετά από ένα κακό παιχνίδι, να μπορεί να αντέξει στην πίεση. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που δείχνουν καλά στοιχεία σε μικρότερες ομάδες, μπορεί να μην μπορούν να αντέξουν την πίεση μιας μεγάλης ομάδας».

Για τα προβλήματα των μεγάλων ομάδων στη θέση «1»: «Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι βαριά αλλά δεν κυνηγάει τον μεγάλο στόχο όπως στο παρελθόν, δεν έχει την πίεση που έχει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Διούδης έχει δείξει καλό πρόσωπο, σε ομάδες που έχουν μεγάλες απαιτήσεις χρειάζονται τερματοφύλακες με προσωπικότητα».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είναι διαφορετικά πως είναι ως ποδοσφαιριστής κάποιος και διαφορετικά ως προπονητής. Ο Γκαρσία ήταν χρόνια στην Κ20, σαν προπονητής πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά. Σίγουρα παίζει ρόλο πως γνωρίζει την φιλοσοφία της ομάδας. Θέλει να βοηθήσει την ομάδα αλλά και τον εαυτό του για να χτίσει μια καριέρα. Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ πήρε στη δεύτερη ομάδα τον Μαλεζά, τον ξέρω καλά, έλεγε λίγα και έκανε πάρα πολλά. Ο κάθε άνθρωπος σε κάθε πόστο μιας ομάδας πρέπει να έχει μεταδοτικότητα».