Η αλλαγή που ζήτησε η Super League στο υγειονομικό πρωτόκολλο

Ποια αλλαγή έχει ζητήσει η Super League στο υγειονομικό πρωτόκολλο προκειμένου να αναβάλλονται με μεγαλύτερη δυσκολία τα παιχνίδια.

Η αλλαγή που ζήτησε η Super League στο υγειονομικό πρωτόκολλο

Το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και μάλιστα αυτή την περίοδο φαίνεται να είναι στα… φόρτε του. Ήδη οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν περάσει στο δεύτερο lockdown και λαμβάνουν αυστηρά μέτρα προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν τον κορονοϊό.

Όλη αυτή η κατάσταση, ωστόσο, δεν αφήνει ανεπηρέαστό και το ποδόσφαιρο. Σε σχέση με το πρώτο lockdown αυτή τη φορά όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη συνεχίζονται κανονικά. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο είχαμε τρεις αναβολές αγώνων την 8η αγωνιστική λόγω των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στις ομάδες.

Αυτό προκαλεί και έναν "πονοκέφαλο" στη διοργανώτρια αρχή, αφού ήδη είναι αρκετά τα ματς που έχουν αναβληθεί και θα υπάρξει δυσκολία προκειμένου να βρεθούν ημερομηνίες που να βολεύουν όλες τις πλευρές.

Το θέμα που εξετάζουν στη Λίγκα είναι να αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο προκειμένου να αναβάλλονται με μεγαλύτερη δυσκολία τα ματς. Αυτή τη στιγμή αν στον έλεγχο που γίνεται 48 ώρες πριν τη σέντρα βρεθούν τρία ή και περισσότερα κρούσματα το ματς αναβάλλεται.

Η Super League θέλει να αυξήσει τα κρούσματα έτσι ώστε να έχουμε πιο δύσκολα αναβολές αγώνων. Η διοργανώτρια αρχή έχει ζητήσει από τους ειδικούς να αναβάλλεται ένα ματς όταν υπάρχουν 5 ή 6 κρούσματα και περιμένει απάντηση σε αυτό το αίτημα. Στη Λίγκα θέλουν να προχωρήσουν σε αυτή την αλλαγή μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν αρκετά δύσκολα.