Ολυμπιακός: Δείχνει το δρόμο της συναίνεσης

Απολύτως θετικός ο Ολυμπιακός, πρωτοστάτησε στις αποφάσεις για το πρωτάθλημα ώστε να διευκολυνθούν όλες οι ομάδες για τις διεθνείς υποχρεώσεις τους. 

Ολυμπιακός: Δείχνει το δρόμο της συναίνεσης

Το δρόμο της λογικής και της σωστής οργάνωσης προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ομάδες που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις ακολουθεί ο Ολυμπιακός, όπως φάνηκε με τη στάση που τήρησε στη σημερινή (2/9) συνεδρίαση της Superleague σχετικά με το θέμα της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Η ιδέα που είχε υιοθετηθεί από την πλευρά του ΟΦΗ έγινε απολύτως δεκτή και προτάθηκε και από την πλευρά του Ολυμπιακού, μέσω του Κώστα Καραπαπά που εκπροσώπησε την πειραϊκή ΠΑΕ στη συνέλευση της διοργανώτριας. Από την πλευρά των πρωταθλητών έγινε δεκτό να διεξαχθεί κανονικά η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, ενώ προτάθηκε να οριστεί το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ ή ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην πρεμιέρα, με τον αγώνα να μετατίθεται για τις 16 Δεκεμβρίου, ώστε να γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού προτάθηκε επίσης το αυτονόητο, δηλαδή να γίνει ο αγώνας του ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 11 Σεπτεμβρίου, ώστε να έχει μία ημέρα παραπάνω προετοιμασίας η ομάδα της Θεσσαλονίκης για τον ευρωπαϊκό αγώνα της με την Μπενφίκα. Κάτι που σε περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές φορές δεν έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις από τους αρμόδιους φορείς ώστε να εξυπηρετηθεί ο Ολυμπιακός.

Εφόσον, λοιπόν, υπάρξει συμφωνία για τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ που δεν έχουν συμβόλαιο, θα αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, το ματς πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ θα οριστεί για την πρεμιέρα αλλά θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου και ο τελικός κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου στις 21.00, με έδρα όπως όλα δείχνουν το Πανθεσσαλικό, από τη στιγμή που η Ριζούπολη δεν παίρνει την έγκριση της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας.