«Φωτιά» στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού - Οι δυο που φεύγουν, οι δυο που έρχονται

Φεντερίκο Μακέντα και Δημήτρης Κολοβέτσιος ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το «τριφύλλι», την ώρα που Γκάμπριελ Ρόχας και Ντιόγο Βιάνα φτιάχνουν βαλίτσες για την Αθήνα.

«Φωτιά» στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού - Οι δυο που φεύγουν, οι δυο που έρχονται

Ο Παναθηναϊκός προχωρά στην υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού και παράλληλα στη διαδικασία «ελάφρυνσης» του ρόστερ του.

Οι Γκάμπριελ Ρόχας και Ντιόγο Βιάνα είναι στον… προθάλαμο του «Γιώργος Καλαφάτης», την ώρα που Φεντερίκο Μακέντα και Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι στην… έξοδο.

Ο Τσάβι Ρόκα προχωράει στον τελικό κύκλο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του αριστερού μπακ και του δεύτερου δεξιού μπακ, έχοντας σε πρώτο πλάνο τα ονόματα των Γκάμπριελ Ρόχας και Ντιόγο Βιάνα.

Ο Αργεντινός μπακ, που δεν υπολογίζεται από τη Σαν Λορέντζο, έχει ζητήσει να τον αφήσουν να πάει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και η διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο ομάδες βρίσκεται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Η Σαν Λορέντζο έχει υπαναχωρήσει από τις αρχικές αξιώσεις των 500 χιλ. ευρώ, που ήθελε για να αποδεσμεύσει τον 23χρονο μπακ, με τον Παναθηναϊκό να έχει αντιπροτείνει ένα ποσό κοντά στις 100 χιλ. ευρώ, συν ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις έχει διαπιστωθεί μικρή απόσταση, ωστόσο μετά τη συνάντηση που θα έχει αργά το βράδυ ο ατζέντης του Ρόχας με τη διοίκηση της Σαν Λορέντζο, είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθούν οι τελικές εξελίξεις, καθώς κι ο παίκτης είναι διατεθειμένος από την πλευρά του να «χαρίσει» ένα μέρος από τα δεδουλευμένα του, προκειμένου να μη χαλάσει η συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά τον Ντιόγο Βιάνα, οι Πορτογάλοι επιμένουν πως μέχρι το τέλος του μήνα το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μια και καλή, εκτιμώντας πως η μεταγραφή προχωρήσει κανονικά.

Ο 29χρονος Πορτογάλος δεξιός μπακ έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τον Παναθηναϊκό κι απομένει να βρεθεί η «φόρμουλα» με τη Μπράγκα, ούτως ώστε να αποδεσμευτεί (πιθανότατα μόνο με ένα ποσοστό μεταπώλησης) και να υπογράψει στη συνέχεια στο «τριφύλλι».

Σαουδάραβας ο Μακέντα!

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον της Αλ Φαγιά για την απόκτηση του Μακέντα και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλες δελεαστικές προτάσεις, οδηγούν τον Ιταλό στην απόφαση να μετακινηθεί στη Σαουδική Αραβία.

Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται πολύ για τον Μακέντα και εξουσιοδότησαν συνεργαζόμενο ατζέντη να μεταφέρει νέα πρόταση στον ποδοσφαιριστή. Μία προσφορά όχι στο ποσό που απαίτησε ο Μακέντα, αλλά που δεν απέχει πολύ.

Έτσι λοιπόν οι Σαουδάραβες θα πρέπει να συμφωνήσουν και με τον Παναθηναϊκό για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή. Μόνο που οι «πράσινοι» δεν πέφτουν κάτω από 900 χιλ. ευρώ, όπως έχουν διαμηνύσει στις πρώτες επαφές που έχουν γίνει.

Είναι ωστόσο σαφές πως η πίεση του παίκτη να αποχωρήσει, είναι πολύ πιθανό να φέρει αποτέλεσμα.

Στην Καϊσερίσπορ ο Κολοβέτσιος

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, καθώς βρέθηκε στην Τουρκία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Καϊσερίσπορ.

Ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον Πογιάτος και αναζήτησε άμεσα νέα επαγγελματική στέγη, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.

Πολύ σύντομα δε, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις από την τουρκική ομάδα.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν για τον Κολοβέτσιο είχε προκύψει ενδιαφέρον τόσο από την Αυστρία, όσο και από το πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.