Κούγιας για τις παραιτήσεις από την Επιτροπή Εφέσεων: «Πιθανολογώ ότι τρομοκρατήθηκαν»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις παραιτήσεις των Φιλόπουλου και Βρυώνη και στην άρνηση της Ηλιοπούλου και του Παπαϊωάννου να είναι δικαστές στην Επιτροπή Εφέσεων. Ζητά την παρέμβαση της Ένωσης ΔικαστώνΕισαγγελέων!

Κούγιας για τις παραιτήσεις από την Επιτροπή Εφέσεων: «Πιθανολογώ ότι τρομοκρατήθηκαν»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις παραιτήσεις των Φιλόπουλου και Βρυώνη και στην άρνηση της Ηλιοπούλου και του Παπαϊωάννου να είναι δικαστές στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ζητά την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων!

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Με δέος και αγανάκτηση, τόσο σαν δικηγόρος όσο και σαν άνθρωπος, πληροφορήθηκα ότι σήμερα παραιτήθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ άλλοι δύο ανώτεροι τακτικοί δικαστές η κα Αικατερίνη Ηλιοπούλου και ο κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου.

Κούγιας για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης: «Μόνο τακτικός δικαστής με λοβοτομή θα εκδώσει άλλη απόφαση»

Δεν γνωρίζω τους λόγους που επικαλέστηκαν, αλλά πιθανολογώ ότι τρομοκρατήθηκαν όσον αφορά την μελλοντική τους λειτουργηματική εξέλιξη εξαιτίας του κατεξευτελισμού των συναδέλφων τους, επειδή εξέδωσαν μία αυτονόητη και αυταπόδεικτη απόφαση περί της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗΣ.

Ο ΠΑΟΚ και οι παραιτήσεις δικαστών!

Το μόνο μέλος που παραμένει στην Επιτροπή Εφέσεων είναι ο επίσης εξαίρετος δικαστής Εφέτης κ. Βόκας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι, όλα τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων και αυτά που παραιτήθηκαν και αυτό που παρέμεινε, διορίστηκαν επί της προεδρίας στην ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου, του προσώπου δηλαδή που με κάθε επισημότητα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι είναι «δικός του».

ΕΠΟ: Μετά την «πάσα» του CAS παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων!

Το σημαντικό μετά από αυτήν την τραγική για το κύρος της δικαιοσύνης εξέλιξη είναι ότι η Επιτροπή Εφέσεων δεν έχει πλέον δικαστές για να δικάσει οποιαδήποτε υπόθεση και επομένως για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗΣ πρέπει να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον οργανισμό των δικαστηρίων, ώστε πρώτα να ανευρεθούν δικαστές, οι οποίοι θα δεχθούν να αποτελέσουν μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και ακολούθως από αυτούς τους δικαστές να επιλεγούν από την ΕΠΟ αυτοί που θα αποτελέσουν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής.

ΕΠΟ: Μετά τον Φιλόπουλο, παραιτήθηκε και ο Βρυώνης από την Επιτροπή Εφέσεων!

Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι πλέον για το ποια Ελληνίδα και ποιος Έλληνας δικαστής μετά την κατατρομοκράτηση μέσω του κατεξευτελισμού των συγκεκριμένων δικαστών από την ιδιοκτησία, διοίκηση του ΠΑΟΚ και τα δημοσιογραφικά σκουπίδια φερέφωνα της, που εργάζονται είτε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, είτε σε εφημερίδες, είτε σε sites, θα αναλάβει το προσωπικό κόστος να γίνει μέλος μιας επιτροπής, όπου εάν τολμήσει και αποφασίσει ό,τι ακριβώς αποφάσισαν όλοι οι τακτικοί δικαστές, που έκριναν μέχρι σήμερα την υπόθεση ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗΣ, δηλαδή την καταδίκη του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ, την επόμενη ημέρα θα είναι μία ή ένας «πουλημένος δικαστής».

Κούγιας: «Το CAS δεν είναι Άρειος Πάγος – Δεν θα αλλάξει η απόφαση στην Εφέσεων» (vid)

Εκείνο το οποίο αναδεικνύεται μετά την σημερινή εξέλιξη είναι το ερώτημα:

Γιατί παραμένει και δεν παραιτείται από μέλος της επιτροπής ο εξαίρετος δικαστής κ. Βόκας;

Γνωρίζω προσωπικά την κορυφαία επαγγελματική υπόσταση του κ. Βόκα από δεκαετίες, από τότε που ήταν νεαρός Πρωτοδίκης και είμαι βέβαιος, αυτή είναι η προσωπική μου κρίση, ότι εάν δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, δεν γνωρίζω εάν αυτό που γράφουν τα δημοσιεύματα είναι αλήθεια, ότι η κατοικία του είναι στην Τούμπα, άρα γνωστή στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο και την οικογένεια του, θα είχε παραιτηθεί και αυτός προς συμπαράσταση στους εκβιαζόμενους, κατεξευτιλιζόμενους καθημερινά συναδέλφους του.

Θέλω να εκφράσω μια απορία:

Που είναι η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων; Που είναι ο πρόεδρος της κ. Σεβαστίδης; Τι συμβαίνει επιτέλους; Πότε θα παρέμβουν με μία έστω ανακοίνωση τους; Έστω για τα προσχήματα. Τίποτε άλλο.

Αυτό που συμβαίνει είναι τουλάχιστον κατάντημα».