Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Τα έκαναν όλα οι «Τρι» αλλά πάνε... σπίτι τους!

Το Μεξικό έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στη Σαουδική Αραβία, επικράτησε 2-1 αλλά έμεινε εκτός συνέχειας καθώς η Πολωνία είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Ανώτεροι οι «Τρι» σε όλο το ματς, βρήκαν δίχτυα με τους Μαρτίν (47') και Τσάβες (52') αλλά «πάγωσαν» με το τέρμα του Αλ Νταουσαρί στο 94'. 

Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Τα έκαναν όλα οι «Τρι» αλλά πάνε... σπίτι τους!

Πάλεψε, νίκησε αλλά πάει... σπίτι του το Μεξικό. Οι «Τρι» επικράτησαν 2-1 της Σαουδικής Αραβίας, ισοβάθμησαν με τους Πολωνούς αλλά έχοντας χειρότερο συντελεστή τερμάτων έμειναν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα, οι Μεξικανοί ως το 94' κυνηγούσαν ένα γκολ που τους έδινε την πρόκριση αφού ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η παρέα του περνούσαν με το επόμενο κριτήριο, δηλαδή το fair play. Ήρθε όμως ο Αλ Νταουσαρί για να σβήσει κάθε ελπίδα από το Μεξικό και να στείλει τους Πολωνούς απέναντι στους Γάλλους.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν εξαιρετικός με τις δύο ομάδες να έχουν από μια μεγάλη ευκαιρία πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο 15λεπτο.

Συγκεκριμένα, στο 3’ ο Λοσάνο έβγαλε τον Βέγκα απέναντι στον τερματοφύλακα αλλά ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε το γκολ.

Κάπου εκεί οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησα με την κεφαλιά του Αλ Χασάν από το ύψος της μικρής περιοχής στο 6’, ενώ το 8’ ο Κανό απείλησε για τους Άραβες όμως η προσπάθεια του πέρασα πάνω από το δοκάρι του Οτσόα.

Από το 20’ και μετά οι «Τρι» πήραν τον έλεγχο αλλά δεν είχαν την ουσία που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Με το… καλημέρα της επανάληψης, οι Μεξικανοί κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Μαρτίν, ο οποίος τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ έκανε το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό, το συγκρότημα του Μαρτίνο βρήκε και δεύτερο τέρμα με ένα φάουλ – αριστούργημα του Τσάβες στο 52’.

Στο 70' Τσάβες προσπάθησε να νικήσει κανά τον Αλοβάις με χτύπημα φάουλ αλλά ο Σαουδάραβας απέκρουσε ενώ το ίδιο έκανε και στο 77' απέναντι στον Πινέδα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, το Μεξικό ανέβαζε την πίεση του ψάχνοντας το «χρυσό» γκολ αλλά ήρθε ο Αλ Νταουσαρί στο 94ο λεπτό να σβήσει κάθε ελπίδα και να στείλει την ομάδα του Μαρτίνο σπίτι της!

Διαιτητής: Όλιβερ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Ρενάρ): Αλοβάις, Αλ Γκανάμ (Χατάν Μπαχρμπρί), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αμπουλαϊχί (37’ Σαραχιλί), Αλ Χασάν (46' Αμπντουλάχ Μπαντού), Αμπντουλχαμίντ, Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62' Αλ Ομπούντ), Αλ Μπρικάν.

ΜΕΞΙΚΟ (Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες (87' Κέβιν Σάντσες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (87' Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο Πινέδα (77' Ροντρίγκες), Μαρτίν (77' Χιμένες), Βέγκα (46' Αντούνα).