Ιαπωνία-Πολωνία 0-1: Η πιο ''γλυκιά'' ήττα

Οι Ιάπωνες μπορεί να ηττήθηκαν με 1-0 από την Πολωνία αλλά θα δώσουν το παρών στην επόμενη φάση αφού η Σενεγάλη έχασε με την σειρά της από την Κολομβία.

Ιαπωνία-Πολωνία 0-1: Η πιο ''γλυκιά'' ήττα

Οι Ιάπωνες μπήκαν μουδιασμένοι στον αγώνα χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Φαμπιάνσκι σε αντίθεση με τους Πολωνούς που εμφανίστηκαν χωρίς άγχος καθώς είχαν αποκλειστεί ήδη από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια αξιόλογη στιγμή με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 32' από την Πολωνία. Ο Μπερεζίνσκι πήρε μία δυνατή κεφαλιά στην μικρή περιοχή με τον Καβασίμα να αποκρούει πάνω στην γραμμή με υπερένταση. Στα υπόλοιπα δέκα λεπτά η Ιαπωνία προσπάθησε να τρέξει αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν να υποπίπτουν σε λάθη με την Πολωνία να έχει την κατοχή της μπάλας πιέζοντας για το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Ο Μπεντνάρεκ λύτρωσε τους Πολωνούς στο 59' σκοράροντας με κεφαλιά για το 1-0. Η παρέα του Λεβαντόφσκι δεν σταμάτησε εκεί και προσπάθησε να πετύχει και άλλο τέρμα εκμεταλλευόμενη τις κακές επιλογές των ''σαμουράι'' που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού η Ιαπωνία δεν κατέβαλε προσπάθειες να ισοφαρίσει με τους Πολωνούς να κρατούν απλά την νίκη στα χέρια τους.

Οι Ιάπωνες μπορεί να έχασαν αλλά η ήττα της Σενεγάλης από την Κολομβία τους έδωσε το εισιτήριο για τους ''16'' τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Να σημειωθεί πως Ιαπωνία και Σενεγάλη ήταν ισόβαθμες και στα υπέρ και στα κατά γκολ με τους ''σαμουράι'' ωστόσο να έχουν δύο λιγότερες κάρτες από τους Αφρικανούς εξασφαλίζοντας έτσι την θέση τους στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Βόλγκογκραντ Αρένα

Ιαπωνία-Πολωνία 0-1

Σκόρερ: Μπεντνάρεκ 59'

Διαιτητής: Τζάνι Σικάζβε

Κάρτες: Ακίνο

Συνθέσεις:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Γιαμαγκούτσι, Ουσάμι(Ινούι 65'), Γκ. Σακάι, Οκαζάκι(Οσάκο 47'), Μούτο( Χασέμπε 82') .

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κουρζάβα(Πέζκο 79'), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέντρζετσικ, Ζελίνσκι(Τεόντορτσικ 79'), Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι.