Ο ανώτερος Ολυμπιακός και οι νοσταλγοί του Πάμπλο Γκαρσία

Πέρα από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον Λευκό Πύργο και προσγειώθηκε... ατσαλάκωτος στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες του «δικεφάλου» του Βορρά χτυπούσαν στο ψαχνό λες και είχαν πάρει υπόσχεση για... πριμ ξύλου! Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ο ανώτερος Ολυμπιακός και οι νοσταλγοί του Πάμπλο Γκαρσία

Η εικόνα του πρόσφατου αγώνα Κυπέλλου στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρη και δεν χωράει παρερμηνείες. Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, περισσότερο δημιουργικοί και με κλασικότερες ευκαιρίες. Έδιναν την εντύπωση πως ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και ήταν πράγματι.

Το πώς οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν όχι μόνο να μην κερδίσουν, αλλά και να χάσουν αυτό το παιχνίδι, έχει ήδη γραφτεί με λεπτομέρεια στο fosonline.gr, όπως και η σημασία αυτού του αποτελέσματος για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Το σημείο όπου θα εστιάσουμε εμείς έχει να κάνει με τη νοοτροπία κάποιων παικτών του «δικεφάλου του Βορρά» μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν ξέρουμε αν είχαν πάρει σχετική εντολή από άνωθεν (αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ο Αμπέλ Φερέιρα τούς είπε να παίξουν ξύλο, γιατί είναι σοβαρός κόουτς), ή απλά το έκαναν για να πουλήσουν... ΠΑΟΚοφροσύνη, είναι όμως γεγονός ότι αρκετοί «ασπρόμαυροι» χτυπούσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού στο... ψαχνό, ιδίως αφότου ισοφάρισαν σε 2-2 και είχαν πάρει εύλογα ενέργεια και ψυχολογία.

Η κλωτσιά πήγαινε «σύννεφο», με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν τόσα πολλά και σκληρά φάουλ, που ο -πολύ καλός κατά τα άλλα- Ισπανός διαιτητής Εστράδα δεν έβγαλε από το τσεπάκι του όσες κίτρινες κάρτες θα έπρεπε. Αν το είχε κάνει, θα είχε «κιτρινιστεί» ο μισός ΠΑΟΚ μέσα σε μόλις ένα ημίχρονο.

Μόλις, λοιπόν, ο Μίσιτς ισοφάρισε σε 2-2 (από δεύτερη «καραμπόλα» ύστερα από αυτή στο πρώτο γκολ του Πέλκα), οι «ασπρόμαυροι» αναθάρρησαν κι άρχισαν το... ξύλο. Οι Μαουρίτσιο, Γιαννούλης, Μάτος, Ελ Καντουρί έμοιαζαν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό για την πιο δυνατή... κλωτσιά, ενώ προκλητικός ήταν και ο Πέλκας, ο οποίος σε κάθε επαφή με αντίπαλο χρησιμοποιούσε περισσότερο τα χέρια δίκην παλαιστή, παρά τα πόδια.

Η αλήθεια είναι ότι η ψευτοπαλικαριά και το βρώμικο παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ μάς θύμισε έναν παλιό αγαπημένο -για τους λάθος λόγους- της «ασπρόμαυρης» εξέδρας, τον Πάμπλο Γκαρσία. Ήταν λες και οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου του Βορρά» είχαν νοσταλγήσει το... δρεπανηφόρο από την Ουρουγουάη και είπαν να παίξουν προς τιμήν του.

Την κλωτσιά που έφαγαν ο Βαλμπουενά, ο Γκιγιέρμε, ο Τσιμίκας, ο Καμαρά και άλλοι, θα τις θυμούνται για καιρό. Αλλά θα τις θυμούνται μόνο για τα σκισίματα και τους μώλωπες. Διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού κράτησαν την ψυχραιμία τους στο ποδοσφαιρικό κομμάτι (ο Βαλμπουενά όσο μπόι του λείπει τόσο... τσαμπουκάς είναι) και δεν επηρεάστηκαν, αντιθέτως συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ και απειλώντας συνεχώς την εστία του ΠΑΟΚ.

Προφανέστατα, αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος των ποδοσφαιριστών του «δικεφάλου» να χαλάσουν το μυαλό των «ερυθρόλευκων» και ως συνέπεια το παιχνίδι της πειραιώτικης ομάδας. Διότι βάσει της εικόνας των δύο τους τελευταίους μήνες, ο Ολυμπιακός είναι καταφανώς η καλύτερη ομάδα. Και το απέδειξε για άλλη μια φορά, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι κατ' εξοχήν «άδικο» άθλημα, υπό την έννοια ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος...