ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: «Μανούλα» στο να κερδίζει «τελικούς»!

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει φέτος ότι έχει τον τρόπο να κερδίζει «τελικούς» και μάλιστα πολύ πιο δύσκολους από αυτόν που θα έχει μετά το Πάσχα στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: «Μανούλα» στο να κερδίζει «τελικούς»!

Το ματς στην Τούμπα και το 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν από τα παιχνίδια που σίγουρα ο Μαρτίνς και οι παίκτες θα κάθισαν στα αποδυτήρια και θα κοιτάζοντας μεταξύ τους για το πώς κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να φύγουν ηττημένοι από την Θεσσαλονίκη.

Προφανώς και δεν κρίθηκε τίποτα… Κι αν θέλετε την άποψή μας, με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα και την εικόνα που έχουν οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα της σεζόν, ο ΠΑΟΚ παρά το υπέρ του 3-2 δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Βέβαια, είναι ένα ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι δύο ομάδες μετά το Πάσχα, όταν έχει προγραμματιστεί η ρεβάνς του Καραϊσκάκη.

Αλλά επειδή δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με υποθετικά σενάρια, ας μιλήσουμε με πραγματικά γεγονότα.

Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα παρότι έχασε, ήταν εκείνος που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες και από έλλειψη συγκέντρωσης, αναποτελεσματικότητας ή κακής εκτίμησης των παικτών του στην τελική προσπάθεια (κυρίως του Σισέ) δεν κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τρεις κλασικές φάσεις για γκολ (μεταξύ άλλων και δοκάρι) και ο ΠΑΟΚ μόνο το… πέναλτι και άλλη μία φάση με τον Άκπομ που προήλθε από λάθος του Σεμέδο.

Αφήστε δε που και τα γκολ του «Δικεφάλου» προήλθαν από «καραμπόλες». Πόσες… καραμπόλες θα γίνουν στο Καραϊσκάκη;

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στις 22 ή 23 Απριλίου θα έχει να δώσει έναν «τελικό»! Μαθημένος είναι φέτος να δίνει τέτοιου είδους παιχνίδια και στο τέλος να τα κερδίζει… Ο δε ΠΑΟΚ έως τώρα δεν έχει δείξει ανάλογη συμπεριφορά.

Έναν «τελικό» είχε πριν από δέκα μέρες με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και τον έχασε. Θέλετε να θυμηθούμε τα ματς «ζωής ή θανάτου» των Πειραιωτών;

Κέρδισε την Βικτόρια Πλζεν στο Καραϊσκάκη. Κέρδισε την Μπασάκσεχιρ στο Καραϊσκάκη. Κέρδισε την Κράσνονταρ στην Ρωσία και πέρασε στους ομίλους του Champions League. Κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη και πέρασε στους «32» του Europa League. Πήρε μία επική πρόκριση μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ! «Μανούλα» με λίγα λόγια στο να παίρνει τους «τελικούς». Παραδόξως τα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «τελικοί», ούτε αυτό του πρωταθλήματος, ούτε του Κυπέλλου. Περισσότερο για τον ΠΑΟΚ ήταν παιχνίδια δίχως αύριο.

Κατά συνέπεια, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο έως τα τέλη Απριλίου, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν τον πρώτο λόγο παρότι στην πλάτη τους είναι το 2-3 της Τούμπας. Αρκεί – επαναλαμβάνουμε – να είναι ο πραγματικός Ολυμπιακός, αυτός που έχουμε δει από το ξεκίνημα της σεζόν με τη γυαλάδα στο μάτι των ποδοσφαιριστών.

Όσο για τα όσα είδαμε στην Τούμπα; Θα σταθούμε στη συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ και δη του Γιαννούλη. Ο πραγματικά πολύ ταλαντούχος αριστερός μπακ του "Δικεφάλου" ήθελε να σακατέψει τον Βαλμπουενά και λίγο έλειψε να στείλει στο νοσοκομείο τον Ραντζέλοβιτς τη στιγμή της αποβολής του. Μάλλον, δεν κατάλαβε ότι με τη συμπεριφορά του έκανε κακό στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική των πλέι οφ μπαίνει χωρίς στόπερ και με τον Γιαννούλη τιμωρημένο. Τον «τύφλωσε» η επιθυμία του να αποδείξει στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι είναι πιο… ΠΑΟΚτσής από εκείνους και τώρα ο Φερέιρα θα τον χάσει από την πρεμιέρα των πλέι οφ. Εκεί όπου η κλήρωση μπορεί να ξαναβγάλει πάλι ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Κάποτε, το 2014 συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ για να παίξει τελικό Κυπέλλου είχε κάνει "ροντέο" ένα ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Είχαν αποβληθεί οι Νάτχο και Κατσουράνης και στον τελικό έχασε με 4-1 από τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν αποδεκατισμένος λόγω του ξύλου που είχε ρίξει στον ημιτελικό με τους "ερυθρόλευκους".