ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: Μία αλήθεια από τον Μασούρα και ένα φιλί ζωής στον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έχασε από έναν κακό ΠΑΟΚ, διότι δεν διαχειρίστηκε το 0-2 και το χειρότερο είναι πως έδωσε φιλί ζωής στον αντίπαλο του.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: Μία αλήθεια από τον Μασούρα και ένα φιλί ζωής στον ΠΑΟΚ

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα για τις εγχώριες διοργανώσεις. Μία ήττα που του αφήνει περίεργη γεύση, αλλά σίγουρα δεν είναι καταστροφική. Είναι, όμως, μία ήττα από την οποία έχει να δει κάποια πράγματα. Πρώτα απ’ όλα οι Πειραιώτες πήγαν στην Τούμπα με απουσίες και με σημαντικότερη αυτή του Ζοσέ Σα. Παίζουν με ένα 17χρονο παιδί, τον Τζολάκη που στέκεται υπέροχα σε μία δύσκολη έδρα.

Μπήκαν στο γήπεδο με… φόρα από το Λονδίνο και ο ΠΑΟΚ πριν καταλάβει τι γίνεται βλέπει τα μάτριξ να γράφουν… 0-2! Η Τούμπα έχει αρχίσει να «βράζει» και τα πρώτα συνθήματα αποδοκιμασίας άρχισαν να βγαίνουν από τα χείλη των οπαδών. Πριν προλάβει να ανέβει η ένταση των ντεσιμπέλ ο ΠΑΟΚ μειώνει σε 1-2 και στο… καπάκι ισοφαρίζει σε 2-2.

Ανέλπιστα η γιούχα έγινε αποθέωση, αλλά αυτό είναι και το ποδόσφαιρο. Το τελικό 3-2 δεν καταστρέφει τον Ολυμπιακό, δεν του δημιουργεί πρόβλημα, αλλά του βάζει κάποιους προβληματισμούς για τη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ είχε τύχη σε ένα ματς που έδειχνε πως έτρεμε να μην το χάσει. Και για να μη συμβεί αυτό έριξε πολύ κλοτσιά. Μόνο με σκληρά μαρκαρίσματα επιχείρησαν να σταματήσουν τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Την πιο σωστή κουβέντα, όμως, την έχει πει ο Γιώργος Μασούρας και είναι η πραγματικότητα και κάτι που συνέβη και στο ματς του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας άσος είπε ότι μετά το 0-2 η ομάδα παρασύρθηκε και μάλιστα έχασε τη συγκέντρωση της. Πράγματι αυτό συνέβη για έναν αναίτιο λόγο και δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έγινε και στο ματς του πρωταθλήματος. Μετά το 0-1 ο Ολυμπιακός πάλι είδε έναν ΠΑΟΚ που ήταν ανήμπορος να του κάνει ζημιά και να βγαίνει στην επίθεση.

Περισσότερο φαινόταν ο Ολυμπιακός να έχει βγει από το παιχνίδι και αυτό ήταν το χειρότερο. Το ίδιο έγινε και τώρα και η ομάδα του Πειραιά έχασε από έναν αντίπαλο που είναι κατώτερος του και κάκιστος δημιουργικά. Το τι θα γίνει στη ρεβάνς δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, διότι αυτή θα διεξαχθεί μετά από 1,5 μήνα. Μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι δύο ομάδες. Αν η ρεβάνς γινόταν την ερχόμενη εβδομάδα θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά ότι οι Πειραιώτες θα περνούσαν στον τελικό. Τώρα τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός δεν χάνεται από αυτή την ήττα, είναι ζωντανός για την πρόκριση με ένα αποτέλεσμα που δεν είναι κακό για τον φιλοξενούμενο. Έχασε, όμως, την ευκαιρία να βγάλει νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ. Αν ο Ολυμπιακός έφευγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη τότε ο «Δικέφαλος» δύσκολα θα σηκωνόταν ξανά.