Η κριτική των παικτών: Ο Φορτούνης και το ντεμπούτο Μασούρα

Η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο 0-0 με την Ξάνθη για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου.

Η κριτική των παικτών: Ο Φορτούνης και το ντεμπούτο Μασούρα

ΣΑ: Πολύ σταθερός όποτε χρειάστηκε ο Πορτογάλος, αλλά και ψύχραιμος στις επεμβάσεις του παρότι δεν απειλήθηκε ανά τακτά διαστήματα στο ματς και θα μπορούσε να χάσει τη συγκέντρωσή του. Δε συνέβη ποτέ.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε κάποιες πολύ επικίνδυνες σέντρες, ανάμεσά τους και αυτή για το δεύτερο δοκάρι του Φορτούνη και γενικά είχε θετική παρουσία παρότι στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από τον Μπρίτο.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Δεν είχε τόσο μεγάλη ενέργεια όσο μας έχει συνηθίσει ο μπακ του Ολυμπιακού. Επιχείρησε να κάνει κάποιες καλές πλαγιοκοπήσεις, ενώ αμυντικά είχε κάποια αστάθεια στο πρώτο ημίχρονο.

ΜΕΡΙΑ: Η αποχή τον επηρέασε και ο Τυνήσιος άργησε πολύ να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα, κάνοντας αρκετά λάθη στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη βελτιώθηκε και έδειξε ότι χρειάζεται ρυθμό και παιχνίδια.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αμυντικά ο Σέρβος στόπερ, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και για το γκολ με τις προωθήσεις του. Ούτε έκανε κάτι ξεχωριστό, ούτε υστέρησε.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια ο Βραζιλιάνος που ήταν πάντως μέσα στις περισσότερες καλοχτισμένες επιθέσεις της ομάδας και οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα πολλές για το επίπεδο του Ολυμπιακού.

ΚΑΜΑΡΑ: Έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και στην κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ενώ ο Μαρτίνς τον άλλαξε φοβούμενος και τραυματισμό μετά από εκείνη την διεκδίκηση με τον Λισγάρα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Θα μπορούσε με λίγο περισσότερη τύχη να «καθαρίσει» το ματς και την πρόκριση, αλλά δεν την είχε στις φάσεις με τα δοκάρια. Είχε ηγετική παρουσία, αλλά δεν απέφυγε κάποια λάθη. Χρειαζόταν περισσότερη στήριξη που συνήθως δεν έβρισκε και κοβόταν.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Δεν ικανοποίησε με την παρουσία του, συχνά άφηνε την πτέρυγα για να παίξει κεντρικά αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Ούτε όταν βρέθηκε κοντά στην εστία, μία φορά με ατομιική προσπάθεια και μία από ομαδική ενέργεια.

ΝΑΟΥΕΛ: Έκανε ένα καλό ματς δίχως πάλι να δώσει το κάτι παραπάνω. Ήταν κινητικός, έπαιζε καλά για την ομάδα, συμμετείχε στο δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι, αλλά δεν έγινε ποτέ επικίνδυνος όταν επιχείρησε να το κάνει.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Δεν βρέθηκε σε θέση βολής παρότι έκανε κινήσεις για να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Γενικά δεν έδειξε ότι είναι στα καλύτερά του, αλλά για μία ακόμη φορά προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα όχι μόνο κοντά στην περιοχή.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Στην πρώτη συμμετοχή του ήταν πολύ δραστήριος, έκανε ενέργειες που έδειχναν παντελή έλλειψη τρακ, ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει καθοριστικός στις επιθέσεις της ομάδας,, στα σουτ του ή στις προσπάθειες να μπουκάρει από τα πλάγια.

ΝΑΤΧΟ: Μπήκε στο ματς για να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα, όμως δεν μπόρεσε να το πετύχει. Κάποιες πάσες του θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, ενώ όταν βρέθηκε ο ίδιος κοντά στο γκολ δεν είχε καλό τελείωμα.

ΧΑΣΑΝ: Μπήκε για να εκμεταλλευτεί κάποια μπαλιά προς την περιοχή της Ξάνθης, όμως δεν βρέθηκε σε επαφή για να κάνει τελική προσπάθεια. Προέρχεται από τραυματισμό και θέλει κι αυτός το χρόνο του.