Ολυμπιακός: Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, αρκεί να μη... χάνεις

Μέχρι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βρει αγωνιστική ισορροπία σε τακτική και ποιότητα, το αποτέλεσμα θα είναι το πρώτο ζητούμενο. Σε κάθε αγώνα. 

Ολυμπιακός: Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, αρκεί να μη... χάνεις

Απέναντι στην Λαμία ο Ολυμπιακός δεν ήταν τίποτα. Είχε μείνει αλλού. Κι έχασε. Απέναντι στην ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, είχε πάθος, δεν απέφυγε λάθη. Κι έχασε. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε καλό πρώτο ημίχρονο σε τακτική, έπεσε σε αντίπαλο με περισσότερο άγχος από εκείνον και σε άλλες εποχές θα είχε καθαρίσει ματς και πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε, ισοφαρίστηκε, πέρασαν στο τέλος οι πιο ποιοτικοί. Και τελικά δεν έχασε.

Είχε τύχη στο τέλος και κράτησε το αποτέλεσμα που σε άλλες εποχές δεν θα ήταν και κάτι το τρομερό. Μόνο που τώρα δεν είναι άλλες εποχές, συνεπώς κάθε καλό αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό. Μέχρι οι καλές εποχές σε διάρκεια απόδοσης να έρθουν ξανά. Προς το παρόν και σε αυτή τη φάση, το αποτέλεσμα μετράει πάνω απ' όλα. Και η απόκτηση ισορροπίας σε μαχητικότητα, εξυπνάδα, τρεξίματα, παραγωγή.

Εάν έπαιζαν από την αρχή ο Φορτούνης, ο Ποντένσε και ο Γιόβετιτς πιθανώς να μη νικούσε ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο. Εάν έμπαιναν νωρίτερα στην επανάληψη, μπορεί να είχε πάρει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι. Κανείς δεν ξέρει, απλώς η γενική εντύπωση αυτή είναι. Όταν θα μπορέσει ο Κάρλος Καρβαλιάλ να βρει αυτήν ακριβώς την απαιτούμενη ισορροπία, τότε τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν πραγματικά.

Τώρα μετρούν τα αποτελέσματα. Όχι μόνο η πρόκριση με τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε ματς. Ο Ολυμπιακός δεν είναι να χαίρεται επειδή έπαιξε σωστά για ένα ημίχρονο στην Λεωφόρο. Είναι για να νικήσει την Κηφισιά και να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Με τη σειρά. Τα υπόλοιπα, θα τα φέρουν τα αποτελέσματα. Η διάρκεια. Και φυσικά οι μεταγραφές που πρέπει να γίνουν επειδή (και εκεί που) χρειάζονται. Όχι απλά για να γίνουν.

* Έδειξαν αρκετοί παίκτες ότι μπορούν να δώσουν πράγματα στον Ολυμπιακό. Ο Ρίτσαρντς, ο Καρβάλιο, φυσικά ο Αλεξανδρόπουλος. Κι άλλοι. Ότι κάτι έχουν να δώσουν. Μόνο που ασχέτως τι θα γίνει στα μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός θέλει να αρχίσει να ξαναπαίρνει πολλά πράγματα από τους πρωτοκλασάτους που έχει. Τον Ροντινέι, τον Φορτούνη, τον Ποντένσε. Και άλλους, όσο τους έχει.

* Δεν είναι ότι δέχεται γκολ από κόρνερ ο Ολυμπιακός. Είναι και πώς τα δίνει αυτά τα κόρνερ. Του Μαντί για παράδειγμα στη Λεωφόρο, ήταν στραβοκλοτσιά από τις λίγες. Μετά από εκείνα του Ορτεγκα με την ΑΕΚ. Πάντως για τον Αργεντινό, καλά έκανε ο Καρβαλιάλ και τον στήριξε κρατώντας τον στην ενδεκάδα. Απλά οι παίκτες κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίζουν να στηρίζουν και τους εαυτούς τους.

* Όσο για τη διαιτησία: Ο Αυστριακός ήταν κανονικός διαιτητής. Όπως ήταν και ο Δανός που έπαιξε το Άρης - ΠΑΟΚ τις προάλλες. Την ίδια μέρα που τον έβαλαν σε αυτό το ματς και προτίμησαν τους Σλοβάκους για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ.