Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Θα τα πουν στο Φάληρο σε μία εβδομάδα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου και θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε μία εβδομάδα. Αλεξανδρόπουλος (45’) και Ιωαννίδης (65’) τα γκολ από στατικές φάσεις.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Θα τα πουν στο Φάληρο σε μία εβδομάδα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου και θα λύσουν τις διαφορές τους για την πρόκριση στα προημιτελικά σε μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο και με τα γκολ των Αλεξανδρόπουλου (45’) και Ιωαννίδη (65’) διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ καλό τακτικά παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και σκόραραν από κόρνερ. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό με τον Παναθηναϊκό να παίρνει επιθετική πνοή από τη είσοδο των Σπόραρ, Βέρμπιτς και τελικά να σκοράρει στο 65’ με τον Ιωαννίδη από κόρνερ. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο για δεύτερο γκολ, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε κι έτσι οι δυο τους θα τα πουν στο Φάληρο.

Με αλλαγές

Ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού τους Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρ, ενώ στα άκρα επέλεξε τους Τζούρισιτς, Αϊτόρ και στην κορυφή τον Ιωαννίδη. Από την άλλη ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ντόη επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, ο Αλεξανδρόπουλος πήρε τη θέση του Μαντί στα χαφ και ο Ρίτσαρντς έπαιξε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ ο Καρβάλιο αντικατέστησε τον Φορτούνη.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε φουλ τακτική και ειδικά από την πλευρά του Καρβαλιάλ. Στους χαφ είχε τον Αλεξανδρόπουλο πιο ψηλά παίζοντας στην ουσία με δίδυμο τον Έσε με τον Καρβάλιο. Οι αλληλοκαλύψεις ήταν πολύ σωστές από τους Πειραιώτες που δεν άφησαν διαδρόμους. Το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες τουλάχιστον μέχρι το 20’ γινόταν σε πολύ χαμηλό τέμπο και με τις δύο ομάδες να προσέχουν πολύ τα νώτα τους.

Σωστή τακτική και γκολ

Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά τους «πράσινους» θέλοντας να τους αναγκάσει σε λάθος με τον Αλεξανδρόπουλο να έχει αυτόν τον ρόλο και να τον ακολουθούν Μασούρας, Ρίτσαρντς. Κάπως έτσι έγινε η φάση του 25’ με τον Μασούρα να εκτελεί, αλλά τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει. Οι «πράσινοι» από το 25’ και μετά ήταν ακίνδυνοι σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε πάρει πολλά μέτρα στο γήπεδο. Τελικά οι Πειραιώτες σκόραραν στο 45’ με τον Αλεξανδρόπουλο έπειτα από κόρνερ του Καρβάλιο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός μετά τις αλλαγές

Στην επανάληψη ο Φατίχ Τερίμ έριξε στο παιχνίδι τον Βέρμπιτς και τον Σπόραρ με σκοπό να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Πράγματι από τις αλλαγές που έκανε ο Τούρκος προπονητής άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ διαφορετικά στο γήπεδο και έγιναν πιο επιθετικοί κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν στο πρώτο ημίχρονο όταν και βρίσκονταν δίκαια πίσω στο σκορ.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος στην επανάληψη. Δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, αλλά ούτε και να βρει αντίδοτο στην επιθετικότητα των γηπεδούχων. Ο Καρβαλιάλ άρχισε να αλλάζει πρόσωπα στην ενδεκάδα με τον Ποντένσε να είναι ο πρώτος που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι η εικόνα δεν άλλαξε. Έτσι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα. Ένα κόρνερ του Μαντσίνι στο 65’ από το ίδιο σημείο που είχε εκτελέσει ο Καρβάλιο και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά νίκησε την άμυνα των Πειραιωτών και έκανε το 1-1. Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βγάλει μία αντίδραση στα τελευταία δέκα λεπτά, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Βέινμπεργκερ (Αυστρία)

Σκόρερ: 45’ Αλεξανδρόπουλος, 65’ Ιωαννίδης

Κίτρινες: 10’ Αλεξανδρόπουλος, 87’ Ρέτσος, 88’ Καμαρά

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (38’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61’ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Μασούρας (73’ Φορτούνης), Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Καρβάλιο, Ναβάρο (73’ Γιόβετιτς).