Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για Κύπρο

Η κυπριακή αστυνομία θα πάρει την απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αν θα γίνει αυτός στο ΓΣΠ, ενώ αναμένεται να θέσει αυστηρούς όρους.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για Κύπρο

Η κυπριακή αστυνομία είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν θα γίνει ή όχι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τον τελικό .

Για να πει το «ναι» η κυπριακή αστυνομία υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και αναμένεται να θέσει αυστηρούς όρους όπως αναφέρουν τα Μέσα του νησιού.

Πρώτα απ' όλα ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων, που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 1000 για κάθε ομάδα.

Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση, κάτι, όμως, που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, τουλάχιστον για τον συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.

Επίσης σημαντική είναι και η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων. Σκέψεις γίνονται και για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ΓΣΠ. Μεταξύ άλλων υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί αυτά να διατεθούν μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου του ΚΟΑ.

Ένα ακόμα θέμα που προβληματίζει την αστυνομία έχει να κάνει με τον διαχωρισμό των κερκίδων. Μία πρώτη σκέψη είναι να μείνουν κενά τα δύο πέταλα για λόγους ασφαλείας, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εάν θα ενισχύσουν την κυπριακή αστυνομία και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.