Ο Τζολάκης νίκησε... τον κορονοϊό και την ΑΕΚ

Ο Τζολάκης, που τήρησε το υγειονομικό πρωτόκολλο, βγήκε από την καραντίνα κέρδισε τον κορονοϊό  και εκμεταλλευόμενος τους τραυματισμούς του Σα και του Άλεν έγινε βασικός. Κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ σε ηλικία 17 χρονών.

Ο Τζολάκης νίκησε... τον κορονοϊό και την ΑΕΚ

Όταν στις 22 Αυγούστου ο Κώστας Τζολάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, ουδείς φανταζόταν ότι ύστερα από 21 μέρες θα κέρδιζε τον ιό, αλλά θα ήταν και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του Κυπέλλου στον Βόλο κόντρα στην ΑΕΚ.

Επαναλαμβάνεται ο τελικός, δεν φορούσε μάσκα ο μαθητής Τζολάκης!

Ο 17χρόνος τερματοφύλακας μπήκε σε καραντίνα και ήταν απογοητευμένος επειδή θα έχανε τον τελικό της 30ής Αυγούστου, αλλά η μοίρα τού έπαιξε ένα όμορφο και αναπάντεχο παιχνίδι. Ο τελικός για ακόμη μια φορά αναβλήθηκε και ο Τζολάκης, που τήρησε το υγειονομικό πρωτόκολλο, βγήκε από την καραντίνα και εκμεταλλευόμενος τους τραυματισμούς του Σα και του Άλεν έγινε βασικός. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι του μετά την ήττα του Κυπέλλου με 3-2 στην Τούμπα και στην αρχή ήταν τρακαρισμένος, αλλά μετά κατέβασε ρολά. Και η ιστορία γράφεται με τους παρόντες, όχι με τους απόντες, και ο Τζολάκης ήταν παρών και έδωσε την ευκαιρία στον Μαρτίνς να ξανασκεφτεί αν πρέπει να πάρει κι άλλον τερματοφύλακα και μάλιστα ξένο. Και όπως εύστοχα επεσήμανε ο Παναγιώτης Λιακόπουλος, «με τον Τζολάκη στην Αγγλία ο Ολυμπιακός θα ήταν στο φάιναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ».

Αντιθέτως, ο Ελ Αραμπί, που έβγαλε πέρυσι πολλές φορές τα κάστανα από τη φωτιά, ήταν ο μοιραίος, αφού έχασε μοναδικές ευκαιρίες, αλλά και πέναλτι κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς. Μετά τον Βαλμπουενά και ο Αφρικανός δεν βλέπει δίχτυα από την άσπρη βούλα και οι εύστοχες εκτελέσεις θα δώσουν βαθμούς, αλλά και προκρίσεις, όπως πέρυσι με τον Ερυθρό Αστέρα. Τότε που σημάδεψε σωστά ο Ελ Αραμπί.

Ο τραγέλαφος του Κυπέλλου Ελλάδας τελείωσε, η ΕΠΟ όπως και ο Τζολάκης έγραψαν ιστορία, αλλά ως αρνητικός πρωταγωνιστής και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απονομή του Κυπέλλου. Ουδείς βρέθηκε να δώσει το τρόπαιο στον Βασίλη Τοροσίδη και το έκανε ο Τάκης Αγραφιώτης, στέλεχος του Ολυμπιακού. Τι άλλο θα δούμε από την ΕΠΟ του Γραμμένου, που έκανε τα πάντα για να μην κάνει ο Ολυμπιακός το νταμπλ και στη θεωρία και στην πράξη-γι’ αυτό και δεν βρέθηκε ένας εκπρόσωπός της να δώσει την κούπα στον Ολυμπιακό;

Τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό τελείωσαν και τώρα πρέπει να αφοσιωθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του ήταν σαφώς κουρασμένοι. Έπαιζαν επί μήνες και ξεκουράστηκαν μόλις δύο εβδομάδες. Θα μπουν στην ομάδα οι νέοι Χολέμπας, Εμβιλά, Ραφίνια, Πέπε, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή ενός εξτρέμ, που θα κάνει τη διαφορά και έως τώρα δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του. Ο Ολυμπιακός έχει στα σκαριά και τη μεταγραφή δύο μπακ και θα δυναμώσει αφάνταστα, αρκεί ο Μαρτίνς να προλάβει να ετοιμάσει την ομάδα για τα πλέι οφ με την Ομόνοια ή τον Ερυθρό Αστέρα. Αν ο Ολυμπιακός είχε σύμμαχο τον χρόνο και δεν του έβαζε εμπόδια η ΕΠΟ δεν θα υπήρχε προβληματισμός για το αν θα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ. Εύγε και στον Βασίλη Τοροσίδη που ανέβαλε την απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια για χάρη της ομάδας και έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, τον τελικό Κυπέλλου. Τώρα πλέον θα είναι ο άνθρωπος που θα κρατά τα αποδυτήρια, κάτι που έκανε καλά από τότε που επέστρεψε από το εξωτερικό. Τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό…