Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Οι λεπτομέρειες που (δεν) έκαναν τη διαφορά...

Αυτό που έγινε στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ δεν ήταν παράλογο. Νίκησε η ακριβότερη και καλύτερη ομάδα. Μπορούσε, όμως, να πάει διαφορετικά το παιχνίδι. Με τις στατικές φάσεις να είναι βασικός λόγος...

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Οι λεπτομέρειες που (δεν) έκαναν τη διαφορά...

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του για να νικήσει και ειδικά για να αποκλείσει την Άρσεναλ. Για να το πετύχαινε αυτό θα έπρεπε πρώτον να ήταν πολύ τυχερός (δεν ήταν στις ευκαιρίες στο ξεκίνημα), δεύτερον να είχε άριστο κοουτσάρισμα (δεν είχε, γιατί ο Μαρτίνς νικήθηκε από τον έξοχα διαβασμένο Αρτέτα), να πιάσουν οι παίκτες του την καλύτερη δυνατή απόδοση (δεν το έκαναν, οι περισσότεροι τουλάχιστον), αλλά και να αξιοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Μια λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά ήταν φυσικά η κίνηση του Αρτέτα να βάλει τον Ομπαμεγιάνγκ στην πλευρά του Σακά και να εξουδετερωθεί έτσι από το αδύνατο σημείο εκείνη τη στιγμή για τον Ολυμπιακό, όλη η αμυντική σταθερότητα που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στη διάρκεια της αναμέτρησης. Αλλά στην επίθεση η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά ήταν άλλη. Και είχε να κάνει ξανά με τις στατικές φάσεις.

Για ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου, ο Ολυμπιακός με τη δραστηριότητα των παικτών του στο πρώτο μέρος και με την ποιότητα ή τα σουτ στην επανάληψη προς την εστία του Λένο, κατάφερε να κερδίσει πολλά φάουλ και κόρνερ. Είχε τη δυνατότητα με καλά κτυπήματα ή καλές τοποθετήσεις να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να φτάσει στο γκολ που έψαχνε. Ειδικά από τη στιγμή που οι δημιουργίες είχαν περιοριστεί από την έξυπνη τακτική του Αρτέτα να κόψει τον Ολυμπιακό στα δύο βγάζοντας τον Γκιγιέρμε εκτός μάχης, απομακρύνοντας από τις τελικές προσπάθειες τον Ελ Αραμπί και αντιδρώντας στη δυναμική είσοδο του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός έπρεπε ή με μακρινά σουτ να γίνει απειλητικός ή βασικά από τα στημένα.

Εκεί ο Βαλμπουενά δεν είχε επιτυχία. Ούτε ο Φορτούνης στη συνέχεια. Ούτε όσοι έκαναν προωθήσεις στην περιοχή της Άρσεναλ για να τα αξιοποιήσουν. Με τόσες πολλές ευκαιρίες από τις γωνίες ή γύρω από την περιοχή, ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει περισσότερες ευκαιρίες για τελικές προσπάθειες. Και δεν βρήκε καμία...

Διαβάστε ακόμα:

Η σκακιέρα και το ρίσκο που ήρθε όταν το ματς πήγαινε στο 0-0

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1: Τον τιμώρησε ο Λακαζέτ

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Το γκολ του Λακαζέτ για το 0-1 (vid)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Χάνει τη ρεβάνς ο Ρούμπεν Σεμέδο (vid)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο τρίλεπτο (vid)

Φορτούνης: «Δείξαμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε» (vid)

Λακαζέτ: «Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα»

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού - Κορυφαίοι οι στόπερ του

Καταστροφή στη βαθμολογία της UEFA: Η Ελλάδα πέφτει στην 18η