Η σκακιέρα και το ρίσκο που ήρθε όταν το ματς πήγαινε στο 0-0

Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς από την Άρσεναλ με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει να ρισκάρει σε ένα σημείο που η κόπωση ήταν εμφανέστατη στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Πειραιά.

Η σκακιέρα και το ρίσκο που ήρθε όταν το ματς πήγαινε στο 0-0

Ο φετινός Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει να κοιτάζει στα μάτια τα θηρία της Ευρώπης. Το έκανε με τη Μπάγερν Μονάχου, το έκανε και με την Τότεναμ. Μέχρι ενός σημείου το έκανε και με την Άρσεναλ. Την κοίταξε στα μάτια και μάλιστα μπήκε στο παιχνίδι με δύναμη και ορμή. Αυτό, όμως, κράτησε για 10 με 15 λεπτά. Η Άρσεναλ τον τρόμαξε με τις επιθέσεις «φωτιά» που έβγαλε στο καλό διάστημα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς οπισθοχώρησαν, αλλά αυτό το ματς ήταν πολύ διαφορετικό απ’ όσα είχε δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά στο Champions League. Θύμιζε μία παρτίδα σκάκι. Ο αγωνιστικός χώρος του «Γ. Καραϊσκάκης» έδινε την εντύπωση σκακιέρας και κάθε κίνηση που γινόταν από τον πάγκο ή είχε γίνει πριν το ματς έδειχνε καθοριστική. Ο Μαρτίνς όσο και να ήθελε να εκπλήξει τον Αρτέτα, γνώριζε πως δεν μπορούσε να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά, αφού δεν είχε κάτι να κρύψει. Λίγο πολύ ήξερε ο Ισπανός τι να περιμένει από τον Ολυμπιακό.

Η Άρσεναλ δεν την… πάτησε στο ξεκίνημα του αγώνα και σιγά-σιγά έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο της. Οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα έχουν και την ποιότητα και την ικανότητα για να πάρουν υπό τον έλεγχο τους το ματς. Το έκαναν βγαίνοντας ψηλά και ασκώντας μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό. Οι στόπερ δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα στον Γκιγιέρμε και εκείνος αδυνατούσε να δώσει το ρυθμό από πίσω. Ο Βραζιλιάνος ήταν μπλοκαρισμένος και παράλληλα σε κακή βραδιά. Ο Ισπανός απενεργοποίησε τον εγκέφαλο του Ολυμπιακού και αυτό είχε σοβαρό αντίκτυπο στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη όταν το έκανε το ματς είχε τον χαρακτήρα του… κλεφτοπόλεμου. Ναι μεν έβγαινε στην επίθεση, αλλά όχι με ορμή και πίστη. Υπήρχε πάντα ο φόβος. Το ματς κυλούσε προς την ισοπαλία με τον Αρτέτα, ωστόσο να βάζει φρέσκα πόδια και να σημαδεύει τη δεξιά πλευρά.

Ο Μαρτίνς μετά την αλλαγή του Φορτούνη έκανε και αυτή του Λοβέρα. Κάπου εκεί έδειχνε ότι παίρνει ρίσκο, αλλά σε ένα σημείο που είχε αρχίσει η κόπωση να φαίνεται και που το ματς είχε γίνει «πονηρό». Στη φάση του 81’ ο Ολυμπιακός τιμωρείται από τον Λακαζέτ, αλλά στην ουσία τιμωρείται από την κούραση του Βαλμπουενά που δεν μπορεί να ακολουθήσει τον πολύ γρήγορο και ποιοτικό Σακά.

Οι Πειραιώτες ρίσκαραν σε ένα σημείο που υπήρχε κούραση και σε ένα σημείο που το ματς ήταν κλεφτοπόλεμος με την Άρσεναλ να θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο αντίπαλος της αποφάσισε να χτυπήσει το παιχνίδι. Ίσως οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν προτιμότερο να προστατέψουν το 0-0 και να πάνε αλλιώς στο Λονδίνο.