Καρεμπέ: «Θέλω να πάμε στον τελικό του Europa League»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για το μεγάλο όνειρο που έχει με τον Ολυμπιακό και φυσικά αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην πόλη που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Καρεμπέ: «Θέλω να πάμε στον τελικό του Europa League»

Στην πόλη που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα επιστρέφει ο Κριστιάν Καρεμπέ, αφού ο Γάλλος ανδρώθηκε στη Ναντ. Ο τεχνικός διευθυντής της πειραϊκής ΠΑΕ έκανε δηλώσεις στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και αναφέρθηκε στον δάσκαλο του, Αντουάν Κομπουαρέ.

«H Ναντ μου έδωσε τα πάντα. Είναι μια από τις εκπλήξεις που μπορεί να σου επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο. Σου κλείνει το μάτι η μοίρα», είπε αρχικά ο Κριστιάν Καρεμπέ και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Κομπουαρέ: «Είναι αυτός που με καλωσόρισε, μου έδωσε συμβουλές, που με έκανε να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά. Ήταν ο δάσκαλός μου».

Για το πρότζεκ του Ολυμπιακού ο παλαίμαχος μέσος επεσήμανε: «Στόχος μου ήταν να φέρω σταθερότητα στον σύλλογο, ένα όραμα που μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο, μία οικονομική σταθερότητα, αλλά και στο αθλητικό κομμάτι. Η επιτυχία είναι 100% και πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι. Είμαστε το παράδειγμα στην Ελλάδα που θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλους συλλόγους ώστε να έχουν τα ίδια στάνταρ και να ανέβουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν βλέπεις το πρωτάθλημα, τους ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν, τους διεθνείς… Η Ελλάδα πήρε το Euro το 2004, οπότε κάτι υπάρχει εδώ».

Για την αποστολή του Ολυμπιακού στη Γαλλία: «Ερχόμαστε για να νικήσουμε. Για εμένα θα είναι δύσκολα. Είμαι όμως εδώ με την ομάδα μου τον Ολυμπιακό και ερχόμαστε να νικήσουμε και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για το όνειρο που κάνει με τον Ολυμπιακό: «Πάντα βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Θέλουμε να πάμε στον τελικό του Europa League και γιατί όχι να το κατακτήσουμε, αυτό είναι ξεκάθαρο», επεσήμανε ο Αθλητικός Διευθυντής των Πειραιωτών.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Κριστιάν Καρεμπέ: «Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση φρέναρε αυτήν τη δυναμική. Είναι δύσκολο να επαναφέρεις τα πάντα στο επίπεδό τους, αλλά σιγά σιγά παίρνουμε ανάσα», επεσήμανε.

Για τη μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό: «Κανείς δεν το πίστευε. Είναι μαγικό…».