Ολυμπιακός: Η παρουσία του στους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται για τρίτη φορά στους ομίλους του Europa League, μετρώντας δύο προκρίσεις στη φάση των «32» σε ισάριθμες συμμετοχές του. 

Ολυμπιακός: Η παρουσία του στους ομίλους του Europa League

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε άνετα στους ομίλους του Europa League με μία εντός έδρας νίκη (3-0) και μία εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8, 13:00, LIVE στο fosonline.gr) η ομάδα του Πειραιά έμαθε τους αντιπάλους της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά από την δημιουργία του Europa League, όπου οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν στους ομίλους. Το σημαντικό είναι ότι και τις δύο προηγούμενες φορές προκρίθηκαν στη νοκ άουτ φάση του θεσμού.

Ωστόσο, θα είναι όγδοη φορά που ο Ολυμπιακός συμμετέχει στη διοργάνωση συνολικά, καθώς έξι φορές συνέχισε την πορεία του από το Champions League, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους ομίλους.

Στους ομίλους του Europa League η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετράει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 18-12.

Το πιο σημαντικό του παιχνίδι στο θεσμό ήταν φυσικά αυτό με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική τη σεζόν 2018-19, όπου επικράτησε με 3-1 και εξασφάλισε μία μεγαλειώδη και πανηγυρική για τη φάση των «32».

Οι αγώνες του Ολυμπιακού στο Europa League:

Σεζόν 2016-17
Γιουνγκ Μπόις - Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ 0-1
Ολυμπιακός - Αστάνα 4-1
Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις 1-1
ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακός 2-0


Σεζόν 2018-19
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μπέτις 0-0
Μίλαν - Ολυμπιακός 3-1
Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός - Ντουντενλάνζ 5-1
Ρεάλ Μπέτις - Ολυμπιακός 1-0
Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1