Αποθέωσε την Εθνική ο Κλοπ: «Η χρυσή γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Γιούργκεν Κλοπ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική μας ομάδα. 

Αποθέωσε την Εθνική ο Κλοπ: «Η χρυσή γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στο Άουγκσμπουργκ (27/9, 21:45), για την 2η αγωνιστική της League A του Nations League, με τον Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την γαλανόλευκη και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός της Γερμανίας έκανε λόγο για «χρυσή γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Τσιμίκα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Λίβερπουλ, αλλά και στους Καρέτσα, Τζόλη και Παυλίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξεχωρίζω φυσικά τον Κώστα Τσιμίκα. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ ξανά με τον Κώστα. Κάναμε μερικά φανταστικά πράγματα μαζί. Είδατε και τη σέντρα του στο γκολ της νίκης με τη Σερβία. Είναι πολύ καλός παίκτης και διασκεδαστικός τύπος».

Έχει τον Τζόλη, τον Παυλίδη, πολύ ταλέντο. Στην επίθεση το βλέπεις ότι ξεχωρίζει. Ίσως είναι η χρυσή γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η επίθεσή της είναι το δυνατό της σημείο. Είναι γρήγορη και καλά συντονισμένη. Είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα».

Για το αν κάνει κάποια σύγκριση με το φιλικό για το Euro 2024 κόντρα στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχει καμία σχέση. Εκείνο ήταν ματς προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτός είναι ένας αγώνας του Nations League».

Για τον Αντεγέμι: «Είχε μερικές χαμένες ευκαιρίες εναντίον της Ολλανδίας. Ο Καρίμ είναι ένας νεαρός παίκτης που χρειάζεται ακόμα να εξελιχθεί. Είχε και κάποιες πολύ καλές στιγμές με την Ολλανδία. Γνωρίζω λίγους ανθρώπους που, όταν τρέχουν προς την μπάλα, έχουν ακόμα την ελευθερία να επιλέξουν δεξιά ή αριστερά. Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία πρέπει ακόμα να μάθει πώς να αξιοποιεί την κορυφαία ποιότητα κάθε παίκτη».

Για τους οπαδούς: «Είναι κάτι περισσότερο από απλή νοσταλγία για το γήπεδο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έχει δραματικό αντίκτυπο στην απόδοση. Όταν οι σωστοί οπαδοί ξεσηκώνονταιείναι όρθιοι, είναι εξαιρετικό, έχει τεράστια επιρροή».

Για τις συναντήσεις με την ομοσπονδία: «Έχουν γίνει ατελείωτες συναντήσεις, αλλά οι αγώνες είναι αυτοί που μετράνε. Τι πήραμε από το προηγούμενο παιχνίδι; Τι θα πάρουμε σε αυτό το παιχνίδι;».

Για την αγάπη στο πρόσωπό του: «Ήταν πάντα υπερβολική. Δεν μπορώ να το αποτρέψω, δεν το σκέφτομαι».

Για τον Βιρτς: «Ο Βιρτς βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, αλλά ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι τέτοιος που τα πράγματα δεν είναι ποτέ αρκετά γρήγορα για τους ανθρώπους…».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110