Europa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων του Europa League. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ.

Europa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους

Την Παρασκευή (27/8) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομιλών στην Κωνσταντινούπολη του Europa League. Ο Ολυμπιακός συμπεριλήφθηκε στην κληρωτίδα, έχοντας αποκλείσει στα Playoffs της διοργάνωσης την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η ομάδα του Πειραιά ούσα στο Α' γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε στον Δ' Όμιλο με αντιπάλους τους με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ.

Οι ημερομηνίες της φάσης των ομίλων είναι οι εξής: Στις 16 Σεπτεμβρίου η 1η αγωνιστική, στις 30 Σεπτεμβρίου η 2η αγωνιστική, στις 21 Οκτωβρίου η 3η αγωνιστική, στις 4 Νοεμβρίου η 4η αγωνιστική, στις 25 Νοεμβρίου η 5η αγωνιστική, στις 9 Δεκεμβρίου η 6η αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται ότι η μορφή της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχει αλλάξει για τη σεζόν 2021-22. Οι ομάδες που μετέχουν στους ομίλους έχουν μειωθεί από 48 σε 32, ενώ μόνο οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται απευθείας στη φάση των «16».

Οι δεύτεροι θα τεθούν αντιμέτωποι με τους τρίτους που θα προκύψουν από τη φάση των ομίλων του Champions League (17-24 Φεβρουαρίου). Οι τρίτοι από τους ομίλους του Europa League θα συνεχίσουν στα μπαράζ του Europa Conference League, εκεί πρόκειται να αντιμετωπίσουν τους δεύτερους που θα προκύψουν από τους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA.