Ολυμπιακός - Σλόβαν 3-0: Ξέσπασμα και «ραντεβού» στους ομίλους του Europa League (highlights)

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, επικράτησε με 3-0 και μετέτρεψε ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της Σλοβακίας (26/8). Ουσιαστικά βρίσκεται με το ενάμισι πόδι (για να μην πούμε με τα δύο) στους ομίλους του Europa League. 

Ολυμπιακός - Σλόβαν 3-0: Ξέσπασμα και «ραντεβού» στους ομίλους του Europa League (highlights)

Ο Ολυμπιακός το χρειαζόταν το ξέσπασμα απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς από τη μία τον πλήγωσε, αλλά από την άλλη αποδείχθηκε στην πράξη ότι τον πείσμωσε. Οι παίκτες μπήκαν αποφασισμένοι και από το 23’ και μετά μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση απέναντι σε μία αρκετά σκληρή και δυναμική ομάδα. Το 3-0 με τα γκολ των Καμαρά (37’), Σισέ (52’) και Μποζίκοφ (68’) ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα στους πρωταθλητές Ελλάδας να υποστηρίζουν ότι βρίσκονται με το ενάμισι πόδι (για να μην πούμε με τα δύο) στους ομίλους του Europa League. Οι Σλοβάκοι αν εξαιρεθούν κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις που πήγαν να βγάλουν, δεν υποχρέωσαν τον Βατσλίκ σε κάποια απόκρουση. Στον Ολυμπιακό όλοι διακρίθηκαν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο σκορ πρόκρισης που πήρε. Σίγουρα ο Σισέ έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά, αρκετά καλό ματς από Αγκιμπού, Βαλμπουενά, Καμαρά, Εμβιλά, αλλά και τους υπόλοιπους.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΒΑΤΣΛΙΚ

Ο Τόμας Βατσλίκ προτιμήθηκε τελικά από τον Πέδρο Μαρτίνς αντί του Τζολάκη, με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται με 4-2-3-1. Στην τετράδα της άμυνας οι Λαλά, Σισέ, Σωκράτης και Ρέαμπτσιουκ, στα χαφ οι Εμβιλά - Καμαρά, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Αγκιμπού, δεξιά στα φτερά ο Μασούρας, αριστερά ο Βαλμπουενά και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

«ΦΤΩΧΟ» ΤΟ 1-0 ΤΟΥ Α’ ΜΕΡΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός θέλησε να δείξει με το «καλημέρα» ότι άφησε πίσω του το πατατράκ με την Λουντογκόρετς. Για αυτό το λόγο μπήκε με το... πόδι στο γκάζι, αλλά υπήρχαν στιγμές σε ορισμένα σημεία του πρώτου ημιχρόνου που έδειχνε να αφήνει κενά πίσω, με αποτέλεσμα η Σλόβαν να προσπαθεί με την ταχύτητα του Βάις και του Τσάβριτς να τα εκμεταλλευτεί. Εκεί όμως ήταν ένας έξοχος Σισέ, ο οποίος αποτελούσε το τελευταίο... οχυρό λίγο πριν τον Βατσλίκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά άρχισαν να «πυροβολούν» τον εντυπωσιακό στο πρώτο μέρος Τσόβαν (ήταν ο αναπληρωματικός της Σλόβαν), από το 23’ και έπειτα. Ξεκίνησε με τους Σισέ και Ελ Αραμπί που δεν κατάφεραν να βάλουν σωστά το πόδι τους σε κεφαλιά πάσα του Μασούρα, ακολούθησε η κεφαλιά του Σωκράτη ψηλά άουτ στο 26’ και εν συνεχεία η απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την κλάση του Ελ Αραμπί στο 27’, που βρέθηκε φάτσα από τον γκολκίπερ και σούταρε πάνω του! Στο 28’ ο Σισέ υποχρεώσε τον Τσόβαν σε ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση, μέχρι που ήρθε στο 37’ το πολύ ωραίο σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ του Καμαρά για το 1-0. Η Σλόβαν, η οποία είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, πήγε να προκαλέσει προβλήματα, αλλά την μπουκιά από το στόμα του Τσάβριτς πήρε ο Σισέ την τελευταία στιγμή στο 43’.

ΤΗΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΚΤΕΛΕΣΕ»

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο φουριόζοι. Και κατάφεραν μέχρι το 68’ να παίξουν μονότερμα την Σλόβαν, να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και τελικά να βρίσκουν άλλες δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα έως το 68’. Αρχικά ο Σισέ στο 52’ που χώθηκε στην περιοχή σε ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Βαλμπουενά και στη συνέχεια πάλι από στατική φάση (κόρνερ του Βαλμπουενά), ο Σισέ πίεσε όσο έπρεπε τον Μποζίκοφ, αναγκάζοντάς τον στο 68’ να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ

Εκτός από τον Βατσλίκ, έκανε ντεμπούτο και ο Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος μπήκε στο 74’ και κινήθηκε από τα αριστερά. Με μία λέξη ήταν... αστραπή. Ταχύτατος, μπουκαδόρος, με χαμηλό κέντρο βάρους και ντριμπλαδόρος. Μπήκε βέβαια σε ένα χρονκό σηεμίο που ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει» ουσιαστικά το ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έβγαλε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Το αντίθετο... Όσες φορές πήρε, ανακάτεψε την σλοβάκικη άμυνα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»

ΣΚΟΡΕΡ: 37’ Καμαρά, 52’ Σισέ, 68’ Μποζίκοφ (αυτ.)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 7’ Μποζίκοφ, 62’ Βαλμπουενά, 93' Κάσια.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ (74’ λ.τρ. Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (80’ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (87’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (74’ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Τσόβαν, Πάουσεκ (67’ Στρέλετς), Αμπένα, Κάσια, Μποζίκοφ, Ντε Καμπς, Κανκάβα, Βάις, Ραμπιού (67’ Εντί), Ζμρχάλ, Τσάβριτς