Μπαλάκοφ: Τέλος από τον πάγκο της Εθνικής Βουλγαρίας

O Κράσιμιρ Μπαλάκοφ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βουλγαρίας.

Μπαλάκοφ: Τέλος από τον πάγκο της Εθνικής Βουλγαρίας

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα απαράδεκτα γεγονότα στην Σόφια κατά την διάρκεια του ματς της Δευτέρας ανάμεσα σε Βουλγαρία και Αγγλία.

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και η ρατσιστική λεκτική επίθεση των Βουλγάρων οπαδών κατά των παικτών των «τριών λιονταριών» εξόργισαν τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας ,ο οποίος είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση του πρόεδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαϊλοβ, κάτι που ο Μιχαϊλοβ έκανε πράξη λίγες ώρες αργότερα.

Παρελθόν αποτελεί από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ. Ο 53χρονος τεχνικός είχε δηλώσει πάνω στα γεγονότα:

«Προσωπικά δεν άκουσα τα συνθήματα. Είδα τον διαιτητή να σταματάει τον αγώνα αλλά θα πρέπει επίσης να πω ότι άσχημη συμπεριφορά δεν είχαν μόνο οι Βούλγαροι οπαδοί αλλά και οι Άγγλοι, οι οποίοι σφύριζαν και φώναζαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνοι της Βουλγαρίας»

Στην συνέχεια προσπάθησε να το «μπαλώσει», λέγοντας:

«Καταδικάζω κατηγορηματικά κάθε μορφή ρατσισμού και οφείλω να απολογηθώ στους Άγγλους διεθνείς. Υπάρχει μία προκατάληψη που προέρχεται από το παρελθόν και πρέπει να εξαλειφθεί για πάντα. Εγώ ως προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, ζητώ συγγνώμη από τους Άγγλους ποδοσφαιριστές και σε όλους όσοι αισθάνθηκαν άσχημα.»

Να θυμίσουμε πως η Βουλγαρία είναι ουραγός του ομίλου των προκριματικών του Euro 2020 μόλις τρεις βαθμούς σε επτά ματς και δεν διεκδικεί την πρόκριση.Ο λόγος του «διαζυγίου» δεν είναι αγωνιστικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Εθνική Βουλγαρίας: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας ύστερα από απαίτηση του Πρωθυπουργού

Χέντερσον: «Να ζητήσει συγγνώμη ο προπονητής της Βουλγαρίας» (vid, pic)

Εικόνες ντροπής στο Βουλγαρία-Αγγλία (pics, vid)

Ποιος είναι ο Lauta Army που έκανε τις ρατσιστικές επιθέσεις στο Βουλγαρία - Αγγλία 0-6 (vids)

Ο μεγάλος Χρίστο Στόιτσκοφ κλαίει μιλώντας για τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Βουλγαρία (vid)

Βουλγαρία - Αγγλία: Το σχόλιο του Μπερμπάτοφ για τους Βούλγαρους ρατσιστές

UEFA: Κλήση σε απολογία για Βουλγαρία και Αγγλία