Βουλγαρία - Αγγλία: Το σχόλιο του Μπερμπάτοφ για τους Βούλγαρους ρατσιστές

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ σχολίασε τους Βούλγαρους οπαδούς που επιτέθηκαν ρατσιστικά σε Άγγλους διεθνείς.

Βουλγαρία - Αγγλία: Το σχόλιο του Μπερμπάτοφ για τους Βούλγαρους ρατσιστές

Οι εικόνες ντροπής που έλαβαν χώρα στο ματς Βουλγαρία και Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro 2020 με οπαδούς να χαιρετούν ναζιστικά και να εκτοξεύουν ρατσιστικές προσβολές σε Άγγλους διεθνείς έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου τις προηγούμενες μέρες και έχουν αναθερμάνει την συζήτηση για τον ρατσισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ποιος είναι ο Lauta Army που έκανε τις ρατσιστικές επιθέσεις στο Βουλγαρία - Αγγλία 0-6 (vids)

Μετά την παραίτηση του Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ από τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βουλγαρίας αλλά και το συναισθηματικό ξέσπασμα του Χρίστο Στόιτσκοφ σε τηλεοπτική εκπομπή, ήταν η σειρά του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να μιλήσει για τόσα συνέβησαν και να κατακεραυνώσει την θλιβερή μειοψηφία που θρέφεται από το μίσος:

UEFA: Κλήση σε απολογία για Βουλγαρία και Αγγλία

«Σε κάθε χώρα υπάρχουν κακά μήλα και κακοί άνθρωποι, αυτό ακριβώς είδαμε και στο εθνικό μας στάδιο απέναντι στην Αγγλία. Υπήρχαν άνθρωπο που ο μοναδικός λόγος που βρέθηκαν στις εξέδρες ήταν για να προκαλέσουν.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιούνται να πηγαίνουν σε αγώνες και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τιμωρηθούν διά βίου, όχι μόνο όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες αλλά τις αθλητικές γενικότερα.

Ελπίζω η κυβέρνησή μας στην Βουλγαρία να κάνει τη δουλειά τους και να τους τιμωρήσει για πάντα, δεν αξίζουν να βρίσκονται εδώ και μας ντρόπιασαν όλους», τόνισε αρχικά ο Βούλγαρος πρώην διεθνής και συνέχισε:

«Εξαιτίας αυτών των ανθρώπων, μιλάμε για το φαινόμενο του ρατσισμού και όχι για το ποδόσφαιρο, που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και δεν θα πρέπει να γίνεται αυτό.

Ντρέπομαι που αυτοί οι άνθρωποι το έχουν καταφέρει αυτό. Είναι επίσης πρόβλημα στην Αγγλία, στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, αυτοί θα πρέπει να αποβληθούν από όλα τα γήπεδα. Χρειάζεται να μείνουμε μαζί και να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό καθώς είναι κάτι μη αποδεκτό.

Δεν μπορώ να αποδεχτώ την κριτική που ασκήθηκε σε όλη τη χώρα, 50 άνθρωποι δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα έθνος, δεν είμαστε ρατσιστές. Είμαι ένας υπερήφανος Βούλγαρος και ξέρω πως θα υπάρχει αυστηρή δικαιοσύνη.

Ελπίζω κάθε χώρα να ασχολείται με αυτό το ζήτημα, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στη μάχη κατά του ρατσισμού και να μην είμαστε διαιρεμένοι».