Εθνική Ελλάδος: Εμφύλιος και ώρα μηδέν

Το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης μέρους διεθνών και Αναστασιάδη, οι φωνές για απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού και η αντίδραση του Γραμμένου στην πιο κρίσιμη στιγμή της «γαλανόλευκης».

Εθνική Ελλάδος: Εμφύλιος και ώρα μηδέν

H απογοητευτική εμφάνιση της Ελλάδας με την Αρμενία, οι ακατανόητες επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη άλλα και η δεύτερη σερί ήττα με κάτω τα χέρια έχουν προκαλέσει έντονες αναταραχές στα αποδυτήρια της Εθνικής.

Μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Αναστασιάδη, με τον πρώτο να αμφισβητεί ανοικτά τον προπονητή έστω και ανώνυμα και τον δεύτερο να του δείχνει την πόρτα της εξόδου εφόσον δεν πιστεύει στην πρόκριση, το κλίμα έχει σαφώς οξυνθεί.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά, ο οποίος υπερασπίστηκε τον ομοσπονδιακό τεχνικό και τόνισε ότι «όποιος δεν θέλει, να μην είναι στην Εθνική», δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Οι φωνές της Ομοσπονδίας και ο Γραμμένος

Ο Αναστασιάδης αμφισβητείται έντονα και από κλιμάκια της ΕΠΟ, με αρκετές φωνές στην Ομοσπονδία να ζητούν την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Γραμμένος τουλάχιστον μέχρι και χθες πριν το ματς δήλωνε ότι «δεν τίθεται θέμα Αναστασιάδη».

Το ίδιο δεν ισχύει για τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Νίκο Βακάλη, ο οποίος μέσω facebook απολογήθηκε που θεώρησε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η ρήξη με τους «παλιούς»

Είναι φανερό πλέον στον καθένα ότι υπάρχει ρήξη ανάμεσα στον Άγγελο Αναστασιάδη και μερίδα διεθνών, ειδικά με τους παλαιότερους, ενώ μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φέρεται να ζητούν την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού, θέτοντας θέμα παρουσίας των ίδιων σε διαφορετική περίπτωση. Επί της ουσίας, η υποομάδα διεθνών φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο στην Ομοσπονδία «αυτός ή εμείς», θεωρώντας ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ο Παπασταθόπουλος εκφράστηκε ανοικτά κατά του προπονητή του, έστω και ανώνυμα, ο Τοροσίδης ακούγεται ότι έμεινε εκτός αποστολής για υποτιθέμενο πειθαρχικό παράπτωμα και όχι για αγωνιστικούς λόγους, ενώ ο Μανωλάς έμεινε εκτός βασικού σχήματος στο ματς με την Αρμενία, ενώ κόντρα στην Ιταλία ξεκίνησε βασικός.

Την ίδια στιγμή, ο Αναστασιάδης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις αμφισβήτησης του Παπασταθόπουλου, απάντησε: «Ρωτήστε, λοιπόν, τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το εάν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει». Δεν αναφέρθηκε στον Μανωλά και τον Τοροσίδη, γνωρίζοντας προφανώς ποια είναι η δική τους θέση, αλλά στους αμέσως επόμενους... «παλαιότερους» της «γαλανόλευκης».

Τι μέλλει γενέσθαι

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή για την Εθνική είναι ότι πρόκειται για ένα καζάνι που κοχλάζει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί με καταστροφικές συνέπειες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι χωρισμένο στα δύο, τα περιθώρια για νέα λάθη έχουν στενέψει επικίνδυνα και ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 έχει απομακρυνθεί.

Πλέον, μετά τις εισηγήσεις για απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη, είναι στο χέρι του Βαγγέλη Γραμμένου να αποφασίσει πώς θα διασφαλίσει το μέλλον της Εθνικής.