Η τρομερή Πορτογαλία διέλυσε την Βοσνία (0-5)

Η σούπερ φορμαρισμένη Πορτογαλία πέτυχε την όγδοη νίκη σε ισάριθμα ματς, καθώς διέλυσε στην Ζένιτσα την Βοσνία (0-5). Διακόπηκε το ματς Βέλγιο-Σουηδία λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες

Η τρομερή Πορτογαλία διέλυσε την Βοσνία (0-5)

Με σπασμένα φρένα στον δέκατο προκριματικό όμιλο του Euro 2024 η τρομερή Πορτογαλία δεν έκανε την χάρη στην Βοσνία, που διεκδικούσε την πρόκριση, Τι και αν είχαν προκριθεί οι Ίβηρες στην τελική φάση του Euro ; Πήγαν στην Ζένιτσα, έκαναν φύλλο και φτερό τους βαλκάνιους (0-5) και διεύρυναν το απόλυτο των νικών τους, με εμφατικό τρόπο.

Οκτώ νίκες σε οκτώ ματς για την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (5’, 21’), ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Μπρούνο Φερνάντεζ (25’), Ζοάο Κανσέλο (32’) και Ζοάο Φέλιξ (43’).

Στον ίδιο όμιλο, η Σλοβακία αξιοποίησε την ευκαιρία και έστω με μεγάλη δυσκολία επικράτησε εκτός έδρας του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού σε αυτήν την διοργάνωση Λουξεμβούργου (0-1) και βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση, ενώ η Ισλανδία κέρδισε εύκολα το Λιχτενστάιν, με 4-0.

Στον δεύτερο όμιλο, όπου συμμετέχει και η εθνική μας ομάδα, η Ιρλανδία, αν και αποκλεισμένη έκανε το προφανές και κυριάρχησε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ (0-4), χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Φέργκιουσον στο 8’, ο Τζόνστον στο 29’, ο Ντόχερτι στο 60’ και ο Ρόμπινσον στο 80’.

Διακοπή στις Βρυξέλλες

Στον έκτο όμιλο, λίγες ώρες μετά την πρόκριση της Αυστρίας, το Βέλγιο υποδέχθηκε την Σουηδία σε ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, που δυστυχώς βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας, εξαιτίας της τρομοκρατικής δολοφονικής επίθεσης που προκάλεσε θανάτους δύο ανδρών στην πρωτεύουσα της χώρας, οι οποίοι φορούσαν τις φανέλες της Σουηδίας. Μόλις το πληροφορήθηκαν τα μέλη της αποστολής των σκανδιναβών αρνήθηκαν να βγουν για το δεύτερο ημίχρονο του ματς που ήταν μέχρι την ανάπαυλα ισόπαλο 1-1.