Γιόακιμ Λεβ: «Τρέχαμε σαν... ακέφαλα κοτόπουλα με την Ολλανδία»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας δεν «μάσησε» τα λόγια του αναφερόμενος στη βαριά ήττα από τους «οράνιε» για το Nations League, προσθέτοντας ότι είναι προετοιμασμένος για την πίεση που θα δεχθεί από τα Μέσα της χώρας του και όχι μόνο.

Γιόακιμ Λεβ: «Τρέχαμε σαν... ακέφαλα κοτόπουλα με την Ολλανδία»

Ευθύς και ειλικρινής ήταν ο Γιόακιμ Λεβ στις δηλώσεις του αναφορικά με τη βαριά ήττα από την Ολλανδία για το Nations League. Ερωτηθείς για την πίεση που πιθανότατα θα δεχθεί ως προς τη θέση του στον πάγκο της «Nationalmanschaft», ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας δήλωσε απόλυτα προετοιμασμένος για μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Φυσικά και πρέπει να το περιμένω αυτό. Είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να μάθω να ζω. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε την ευθύνη γι' αυτό το αποτέλεσμα. Είναι λογικό να γίνεται αυτή η συζήτηση (σ. για τη θέση του προπονητή), όμως η δική μου δουλειά είναι να προετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι με τη Γαλλία (σ. την προσεχή Τρίτη)».

Όσο για την απόδοσή τους στη συνάντηση με την Ολλανδία και τα προβλήματα των «πάντσερ»; Ο Λεβ επισήμανε: «Είναι δύσκολο να απαντήσω γιατί δυσκολευόμαστε τόσο στο γκολ. Δημιουργούμε ευκαιρίες, όμως δεν σκοράρουμε, κάτι που αν το είχαμε καταφέρει, θα μας έδινε μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Όμως δεν κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας κι αυτό είναι πολύ κακό».

Και συνέχισε ο Γερμανός κόουτς: «Θα μπορούσαμε να χάσουμε με 1-0 και θα ήταν αποδεκτό. Είναι, όμως, πολύ άσχημο που καταρρεύσαμε με αυτό τον τρόπο στο τέλος. Οι παίκτες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν κάτι γι' αυτό και όχι να τρέχουν σαν... ακέφαλα κοτόπουλα στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα!».