Η μπερδεμένη Αγγλία πριν από το Κατάρ
Η απογοήτευση έχει επιστρέψει στην Αγγλία, πολύ περισσότερο μετά και την ήττα από την Ιταλία στο Μιλάνο.
Έχουν απομείνει λιγότεροι από δύο μήνες για την έναρξη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ και κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη. Ήδη βγαίνουν και οι πρώτες αποδόσεις με τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, με τη Βραζιλία να βρίσκεται στην κορυφή ως επικρατέστερη (παράξενο…) και την… Αγγλία (!) να ακολουθεί μαζί με τις Γαλλία και Αργεντινή . Όπως και πριν από τη σέντρα κάθε διοργάνωσης, τα «λιοντάρια» ξεκίνησαν τα όνειρα και τις… προφητείες για την κατάκτηση του τίτλου, βάζοντας στο παιχνίδι και τη μακαρίτισα την Ελισσάβετ! Να πάρουν δηλαδή το αγαλματίδιο στο Λονδίνο και να της το αφιερώσουν λέει… Οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο, επανέφεραν στην... πραγματικότητα τους Βρετανούς, που εδώ και καιρό δείχνουν ότι απομακρύνονται από τον στόχο τους.
Μόλις έναν χρόνο πριν, η ικανοποίηση ήταν έκδηλη για την αγωνιστική εξέλιξη της εθνικής Αγγλίας, που βρέθηκε σε τελικό του Γιούρο και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου μετά το Μουντιάλ του 1966. Πλέον όμως, η απογοήτευση έχει επιστρέψει, πολύ περισσότερο μετά και την ήττα από την Ιταλία στο Μιλάνο, που σήμανε και τον υποβιβασμό του συγκροτήματος από τη Λίγκα 1 του αστείου και κουραστικού, για να μην πούμε αχρείαστου, Νέισονς Λιγκ. Έπειτα από πέντε παιχνίδια στον όμιλο η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν είδε νίκη και σημείωσε μόλις ένα γκολ, ενώ εντύπωση προκάλεσαν φυσικά και οι δύο ήττες από την Ουγγαρία, εκ των οποίων η πρώτη με το βαρύ 4-0 στο «Μολινό» του Γουλβερχάμπτον.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Την τελευταία φορά που τα «λιοντάρια» είχαν παρουσιάσει τέτοιον αριθμό επίσημων αγώνων δίχως θετικό αποτέλεσμα ήταν 30 χρόνια πίσω, ενώ οι δύο συνολικά βαθμοί σε 495 αγωνιστικά λεπτά αλλά και η εικόνα της ομάδας επανέφεραν το ερώτημα για το αν ο Σάουθγκεϊτ είναι ο καταλληλότερος για να οδηγήσει την εθνική στο Μουντιάλ.
Το 2018 στη Ρωσία, σε ένα τουρνουά που κανείς δεν προσδοκούσε σχεδόν τίποτα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο 52χρονος Βρετανός «μαγνήτισε» τα βλέμματα και το παρατσούκλι «ο άνθρωπος με το γιλέκο» έγινε σήμα κατατεθέν στον δρόμο της Αγγλίας ως τα ημιτελικά, με την ήττα στην παράταση από την Κροατία. Πλέον, συγκεντρώνει τα «πυρά» όλων , με τον μέγα γκολτζή Γκάρι Λίνεκερ (μεταξύ άλλων) να ρίχνει την ατάκα «λανθασμένες επιλογές παικτών, καμία ελπίδα για το Μουντιάλ».
Το «It’s coming home» έγινε… «έχουμε πρόβλημα» και ο άλλοτε ικανός αμυντικός βλέπει τον χρόνο να στενεύει επικίνδυνα. Το «καμπανάκι» έχει ήδη χτυπήσει στην Αγγλία και αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο κόουτς προλαβαίνει να αντιστρέψει το κλίμα στο λίγο διάστημα που ακολουθεί μέχρι τα τελικά, αν και ολοένα και πληθαίνουν οι «φωνές» που θέλουν αυτό το Μουντιάλ να είναι και το τελευταίο του, πριν η εθνική κληθεί να γυρίσει για ακόμα μία φορά «σελίδα». Αν υπάρχει κάτι παρήγορο σε όλο αυτό για τους Άγγλους, είναι ότι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία, δεν ικανοποίησε στο Νέισονς Λιγκ και κινδυνεύει με υποβιβασμό σε έναν όμιλο με Κροατία, Δανία και Αυστρία. Παρηγοριά στον άρρωστο το λένε αυτό…
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ