Pan Pacific Open: Έκανε το πρώτο βήμα η Σάκκαρη, 2-0 τη Σονμέζ
Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Ζεϊνέπ Σονμέζ στο πρώτο ματς των προκριματικών του Pan Pacific Open στο Τόκιο.

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Pan Pacific Open, δείχνοντας την απαραίτητη σοβαρότητα σε ένα ματς που δεν έκρυβε παγίδες, αλλά απαιτούσε αγωνιστική συγκέντρωση σε όλη τη διάρκειά του.
Απέναντι στη Ζεϊνέπ Σονμέζ, η οποία βρίσκεται στο Νο76 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει εξελιχθεί σε υπολογίσιμη παρουσία στο Tour, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τον έλεγχο από νωρίς και με δύο break σε κρίσιμα σημεία κατάφερε να επικρατήσει με 7-5, 6-3 σε μία ώρα και 36 λεπτά.
Ολυμπιακός: Ο Ορτέγκα αντέχει και το έχει αποδείξει!
Παρότι δέχθηκε δύο break, η Σάκκαρη διαχειρίστηκε άψογα τις συνθήκες, πίεσε με συνέπεια το δεύτερο σερβίς της αντιπάλου της και βρήκε απαντήσεις κάθε φορά που η Τουρκάλα προσπάθησε να αλλάξει τον ρυθμό. Στις κρίσιμες στιγμές υπήρξε ψύχραιμη και αποφασιστική, αποδεικνύοντας ότι είχε μπει στο court με σαφή στόχο να κάνει το πρώτο βήμα χωρίς περιττά δράματα.
Με τη σεζόν να πλησιάζει στο φινάλε της, η Σάκκαρη έχει μπροστά της την πρόκληση να εξασφαλίσει την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 500 βαθμών. Αντίπαλός της στον τελικό γύρο των προκριματικών θα είναι μία εκ των Σάσνοβιτς ή Λάμενς, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει αν θα συνεχίσει στην Ιαπωνία.