Παναθηναϊκός: Το θέμα είναι το κίνητρο...

Ο Ράφα Μπενίτεθ έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό και θα έχει πάρα πολλή δουλειά ή… καθόλου, ανάλογα με το πόσο αποφασισμένος είναι να πετύχει.

Παναθηναϊκός: Το θέμα είναι το κίνητρο...

Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι πλέον ο άνθρωπος που θα αναλάβει να συμμαζέψει τον Παναθηναϊκό και να τον κάνει να λειτουργεί ως μεγάλος σύλλογος σε μια ποδοσφαιρική λογική.

Η επένδυση είναι τεράστια, όσο και το ρίσκο, αφού ο 65χρονος Ισπανός είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της τελευταίας 25ετίας. Δούλεψε σε μεγάλα κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Ίντερ, η Τσέλσι, η Βαλένθια, η Νάπολι.

Το 2005 οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League και το 2007 ήταν πάλι με τους Reds φιναλίστ στον τελικό της Αθήνας.

Όμως τα τελευταία χρόνια οι δουλειές του σε Έβερτον και Θέλτα είχαν απογοητευτικά αποτελέσματα και οι μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο προπονητών έχουν πέσει.

Βέβαια δεν θα ερχόταν διαφορετικά σε μια χώρα με το ποδοσφαιρικό επίπεδο της Ελλάδας και σε αυτό βοήθησαν και τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως που του προσέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει τον δικό του «Μεντιλίμπαρ», ώστε να βρει μια βάση πάνω στην οποία να οικοδομήσει τη νέα προσπάθειά του να αφήσει μια σωστή παρακαταθήκη στο σύλλογο, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Το είχε δείξει και με την επιλογή του Φατίχ Τερίμ, το δείχνει τώρα και με τον Μπενίτεθ, ποντάροντας στην ισχυρή προσωπικότητα, την εμπειρία, αλλά και τις δεδομένες ικανότητες του Ισπανού τεχνικού στη διαχείριση… δύσκολων αποδυτηρίων.

Όλα αυτά είναι σωστά ως σκέψεις και ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να ψέξει τον ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού» για τις προθέσεις του. Όλα όμως προσκρούουν στο κίνητρο που θα έχει ο 65χρονος… χορτασμένος από τίτλους, εμπειρίες, καταστάσεις, παιχνίδια προπονητής.

Αν δηλαδή στο μυαλό του είναι αποφασισμένος να δείξει και να αποδείξει όχι μόνο πως δεν έχει ξοφλήσει, όπως ακούγεται στην ευρωπαϊκή πιάτσα των προπονητών, αλλά έχει το κίνητρο, την κάψα και την… τρέλα να τα βάλει με τις δυσκολίες, αλλά και την σουρεαλιστική κατάσταση που θα συναντήσει στο Κορωπί για να φτιάξει κάτι καλό.

Κάτι για το οποίο θα τον μνημονεύουν. Τώρα το αν θα είναι για να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν είναι στο χέρι του...



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110