Αντώνης Φουάσης: «Το αξίζει και με το παραπάνω ο Τσιμίκας!»

Ο 20χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού, Αντώνης Φουάσης, μιλάει στο fosonline.gr για την Καλαμάτα, τον κόουτς Γιάννη Χριστόπουλο, τον πρώην συμπαίκτη του στην «ερυθρόλευκη» Κ20, Κώστα Τσιμίκα και για πολλά ακόμη!

Αντώνης Φουάσης: «Το αξίζει και με το παραπάνω ο Τσιμίκας!»

Η Καλαμάτα επιβεβαιώνει, για την ώρα, τα προγνωστικά στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η «Μαύρη Θύελλα» ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, στον πάγκο της βρίσκεται ο Γιάννης Χριστόπουλος και μετράει ήδη στο πρωτάθλημα τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Την Κυριακή με αντίπαλο τον ΑΟ Εικοσιμίας, η ομάδα της Μεσσηνίας έκανε επίδειξη δύναμης, πέτυχε τέσσερα γκολ και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι κορυφής που ακολουθεί με αντίπαλο τον Παναργειακό (εντός).

O 20χρονος αριστεροπόδαρος ακραίος μπακ Αντώνης Φουάσης, ο οποίος σημείωσε την Κυριακή δυο τέρματα, παίζοντας ως εξτρέμ μας μίλησε για όλους και για όλα. Και για τον άσο του Ολυμπιακού, Κώστα Τσιμίκα με τον οποίο συνυπήρξαν για ένα διάστημα στο Ρέντη, παίζοντας μάλιστα μαζί σε ματς της «ερυθρόλευκης» Κ20.

«Ο κόσμος έχει ζεσταθεί και είναι δίπλα μας»

Η Καλαμάτα μετράει τρία στα τρία στο ξεκίνημα της σεζόν και την Κυριακή έχει μπροστά της το ντέρμπι με τον Παναργειακό, σε έναν αγώνα όπου το γήπεδο της «Μαύρης Θύελλας» αναμένεται να ζήσει μεγάλες πιένες.

«Ο κόσμος έχει ζεσταθεί και είναι δίπλα στην ομάδα. Μας βοηθάει πάρα πολύ. Είναι θετικό που ο κόσμος της Καλαμάτας επέστρεψε στο γήπεδο. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια» τόνισε ο Αντώνης Φουάσης και συνέχισε λέγοντας:

«Τα προηγούμενα χρόνια οι φίλοι της Καλαμάτας είχαν απογοητευτεί από την πορεία της ομάδας. Φέτος όμως η Καλαμάτα βγάζει υγεία, έχουμε κάνει ένα νέο ξεκίνημα και ο κόσμος αυτό το καταλαβαίνει και είναι μαζί μας. Μάλιστα είναι δίπλα μας και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Μας παρακολουθούν και μας στηρίζουν. Τώρα ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναργειακό και σίγουρα περιμένουμε τον κόσμο να μας δώσει και πάλι ώθηση. Στόχος μας από την αρχή της σεζόν είναι η άνοδος».

«Έχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου»

Μιλώντας για τη νέα του ομάδα και τους συμπαίκτες του στη «Μαύρη Θύελλα», ο Φουάσης στάζει μέλι: «Γενικότερα στην Καλαμάτα έχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου και καλά παιδιά. Τον Πινδώνη, τον Γιόνδη και τον Βούρα. Ποδοσφαιριστές με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Τον Μίνγκα που επίσης είναι παίκτης που έχει παίξει σε πολλές ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Είναι ποδοσφαιριστές που βοηθάνε και με την εμπειρία τους. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής βέβαια δεν είναι εύκολο. Κρίνεται περισσότερο στη δύναμη, τις προσωπικές μονομαχίες και μια φάση είναι ικανή να αλλάξει όλο τον αγώνα.

Χρειάζεται να είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών συγκεντρωμένος για να μην την πατήσεις. Εμείς κερδίσαμε την Κυριακή με 4-0 αλλά έχουμε κάνει και επαγγελματικές νίκες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Αρκετά γήπεδα δεν βοηθάνε ενώ είναι λογικό όταν παίζει κάποια ομάδα με αντίπαλο την Καλαμάτα να δίνει τα πάντα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε όλο τον κόσμο συμβαίνει και εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια και να παίζουμε όσο το δυνατό καλύτερα».

«Τα πρώτα μου γκολ...»

Είπαμε και στο ξεκίνημα πως ο Φουάσης στον πρόσφατο αγώνα με τον ΑΟ Εικοσιμίας πέτυχε δυο γκολ, ενώ τα άλλα δυο της «Μαύρης Θύελλας» ήρθαν από τον Γιόνδη.

«Έχω παίξει φέτος και αριστερό μπακ και αριστερό εξτρέμ. Είναι τα πρώτα μου γκολ φέτος ενώ και πέρσι στον Κισσαμικό δεν είχε σκοράρει. Η θέση μου είναι αριστερό μπακ αλλά στα δυο τελευταία παιχνίδια ο κ. Χριστόπουλος με χρησιμοποίησε πιο μπροστά. Πέτυχα και δυο γκολ. Το ένα ήταν σερβιρισμένο από τον Μίνγκα» μας είπε ο Φουάσης και συμπλήρωσε:

«Το καλοκαίρι μίλησα με τον κ. Χριστόπουλο. Μου άρεσε το πλάνο που έχει η ομάδα όπως μου το παρουσίασε ο προπονητής. Θέλω να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και μέσα από την πορεία της ομάδας της Καλαμάτας να ανέβω κι εγώ. Έχω ανάγκη από επίσημα παιχνίδια. Για την ώρα αισθάνομαι δικαιωμένος από την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι. Τέτοιες συνθήκες ειλικρινά δεν τις συναντάς εύκολα ούτε σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Υγεία να έχουμε όλα και θα πάνε καλά».

«Λειτουργούμε σε επαγγελματικά πρότυπα με τον κ. Χριστόπουλο»

Για τη διοίκηση και τον κόουτς Γιάννη Χριστόπουλο ο Φουάσης επεσήμανε:

«Έχει γίνει από το καλοκαίρι μια εξαιρετική προσπάθεια. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον κόουτς έχουν φέρει παίκτες έμπειρους. Ο κ. Χριστόπουλος μας έχει κάνει μια γροθιά. Είμαστε μια ομάδα με δυναμική, αυτοσυγκέντρωση που έχει αγωνιστικό πλάνο του. Το πιο σημαντικό είναι πως ο κ. Χριστόπουλος μας μαθαίνει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει χαλάρωση και λειτουργούσε σε επαγγελματικά πρότυπα.

Και οι προπονήσεις και οι αγώνες και το πως κινούμαστε σαν ομάδα. Σε αυτό φυσικά έχει βοηθήσει και η διοίκηση. Μιλάμε για μια νέα προσπάθεια από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και το δείχνουν καθημερινά. Μας παρέχουν τα πάντα, μας δείχνουν εμπιστοσύνη και εμείς με τη σειρά μας πρέπει μέσα στο γήπεδο να τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους».

«Ο Τσιμίκας πάντα δούλευε και έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό»

Ο Αντώνης Φουάσης είναι ένα παιδί που έχει συμμετοχές με την Εθνική Παίδων, την Εθνική Νέων ενώ πέρσι φόρεσε και δυο φορές τη «γαλανόλευκη» σε ματς των Ελπίδων. Ο 20χρονος αριστερός ακραίος μπακ είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που είδε τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινά βασικός στο ματς της Εθνικής μας με την Ουγγαρία και να βγάζει την ασίστ στον Μήτρογλου στη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 1-0.

«Τι να λέμε για τον Τσίμι. Το παιδί είναι ένα επίπεδο πάνω. Πάντα δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει. Έχει έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό και μέσα από την φετινή χρονιά ήρθε η στιγμή της δικαίωσής του. Το αξίζει και με το παραπάνω και είμαι πολύ χαρούμενος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Φουάσης.