Ο μέτριος Άρης 1-0 την Ξάνθη

Μπροστά σε πολλούς φίλους του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης επικράτησε της Ξάνθης, υπό το βλέμμα και του Ομοσπονδιακού τεχνικού Μίκαελ Σκίμπε.

Ο μέτριος Άρης 1-0 την Ξάνθη

Ο Άρης δεν ήταν καλός στα Πηγάδια, αλλά με το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Χαμζά Γιουνές κόντρα στην παλιά του ομάδα, νίκησε 1-0 την Ξάνθη και κατέγραψε την πέμπτη νίκη του σε έξι φιλικά παιχνίδια (μετράει και μία ισοπαλία με την ΑΕΛ). Παίζοντας μπροστά σε πολλούς φιλάθλους του, που δημιούργησαν συνθήκες επίσημου αγώνα, ο Άρης ήταν καλός μόνο για 25 λεπτά.

Ισορρόπησε στο 20’ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση για να σκοράρει με τον Γιουνές στο 45’ με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πάκο Ερέρα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η Ξάνθη ανέλαβε τα ηνία του αγώνα δημιουργώντας και χάνοντας καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ο Κάστρο, ο Ντε Λούκας και ο Γέντρισεκ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αναγνωστόπουλο και ο Άρης κράτησε τη νίκη.

Είναι σαφές ότι ο Άρης θέλει ακόμη δουλειά, κυρίως μεσοεπιθετικά για να αποκτήσει ομοιογένεια, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό καθώς διαρκώς έρχονται παίκτες. Τελευταίος προστέθηκε ο Γιουνές, ενώ πλέον θα μπει άμεσα στις προπονήσεις και ο Μπρούνο Γκάμα. Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, Μίκαελ Σκίμπε.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (40' λ. τρ. Μελιόπουλος), Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Καμαρά (69' Ορφανίδης), Ντουρίτσκοβιτς (69' Καντά), Γέντρισεκ, Μπουλά (80' Φασίδης), Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα (46΄Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (74΄Κωνσταντινίδης), Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Μπάσα (74΄Δεληζήσης), Μενέντεθ (74΄Βαλεριάνος), Κολάσο, Γκαρσία (88΄Διαμαντόπουλος), Παυλίδης (82΄Μιλούνοβιτς), Ιντζόγλου (68΄Ματίγια), Γιουνές (46΄Ναζλίδης).

Ερέρα: «Μπροστά θέλουμε χρόνο»

Ο προπονητής του Άρη, Πάκο Ερέρα, μίλησε μετά το ματς για την εμφάνιση της ομάδας του. «Δεν παίξαμε πολύ καλά. Η Ξάνθη έπαιξε καλύτερα από εμάς, αλλά πετύχαμε το γκολ. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Χάσαμε πολλές μπάλες. Μόνο για 30 λεπτά ήμασταν έξυπνοι. Μετά χάναμε εύκολα την μπάλα, θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα για να το διορθώσουμε. Αμυντικά είμαστε καλά, μπροστά θέλουμε χρόνο. Νομίζω πως θα έχουμε τρεις φανταστικούς στόπερ».