Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Με τα περσινά ρόστερ το Ολυμπιακός–ΑΕΚ!

Η FIFA απάντησε στην ΕΠΟ και ενημέρωσε πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα διεξαχθεί με τα περσινά ρόστερ!

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Με τα περσινά ρόστερ το Ολυμπιακός–ΑΕΚ!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, απάντησε στο έγγραφο που είχε στείλει η ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε Ριζούπολη ή Βόλο ο τελικός, τι γίνεται με τα ρόστερ

Ενημέρωσε πως η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί με τα ρόστερ της περσινής αγωνιστικής περιόδου! Έτσι οι δυο ομάδες θα κατέβουν στον τελικό με τους παίκτες που έχουν παραμείνει από την περσινή χρονιά!

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Ζυρίχη, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Καταλληλότητα ποδοσφαιριστών που θα συμμετέχουν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2019-2020

Απαιτ. σχετ. μας 20-143 (μνημονεύετε πάντοτε αυτό τον αριθμό σχετικού)

Αξιότιμη κυρία/αξιότιμε κύριε,

Παραπέμπουμε στο προαναφερθέν ζήτημα καθώς και στην επιστολή σας της 2 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω της οποίας η Ομοσπονδίας σας υποβάλλει ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2019-2020 (ο Τελικός).

Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουμε δεόντως υπόψη από το περιεχόμενο της επιστολής σας ότι:

(i) ο Τελικός, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου 2020, αναβλήθηκε στη συνέχεια για τις 30 Αυγούστου 2020 καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας "δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του Τελικού κατά την ορισθείσα ημέρα επικαλούμενη κίνδυνο δημόσιας ασφάλειας",

(ii) μετά από "ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 μεταξύ των ποδοσφαιριστών την παραμονή του αγώνα," ο Τελικός αναβλήθηκε εκ νέου για "την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία", ήτοι στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Τελικός θα διεξαχθεί "εντός της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021", κατανοούμε ότι η Ομοσπονδία σας επιθυμεί να γνωρίζει ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν στον εν λόγω αγώνα που αποτελεί μέρος της περιόδου 2019-2020.

Δεδομένων των παραπάνω, σας παραπέμπουμε στις αποφάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων του Συμβουλίου της FIFA, οι οποίες απεικονίζονται στις εγκύκλιους επιστολές της FIFA αριθ. 1714 "COVID-19: Κανονιστικά Ζητήματα του Ποδοσφαίρου" και αριθ. 1720 "COVID-19: Κανονιστικά Ζητήματα του Ποδοσφαίρου (συχνές ερωτήσεις και νέα ζητήματα)".

Υπό τις συνθήκες αυτές, σημειώστε ότι η FIFA συστήνει εντόνως ότι οι ομάδες θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώσουν την αγωνιστική τους περίοδο με το αρχικό τους ρόστερ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της εν λόγω διοργάνωσης ή διοργανώσεων. Οι συστάσεις αυτές προφανώς επίσης ισχύουν και για τους τελικούς αγώνες των εθνικών κυπέλλων – όπως η περίπτωση του Τελικού – στους οποίους, κατά κανόνα, θα πρέπει να αγωνίζονται οι ομάδες με το αρχικό τους ρόστερ, ήτοι το ρόστερ που χρησιμοποιήθηκε στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας στα ανωτέρω, ελπίζουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα.

Με εκτίμηση,

FIFA».

Tελικός σαν επιτάφιος...

O Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να κατεβάσει την ομάδα του χωρίς τους Ραφίνια, Χολέμπας, Πέπε και Κρίστινσον. Φυσικά δεν θα παίξουν και οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε και Χριστοδουλόπουλος που έχουν αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

ΕΠΟ: Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός κυπέλλου στις 12/9

Ο Μάσιμο Καρέρα από την πλευρά του δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ανσαριφάρντ, Ινσούα, Χνιντ, Ενομπακάρε, Ιατρούδη και Καρακλάγιτς. Εκτός θα είναι και οι Μπάρκας, Αραούχο, Βράνιες, Χουλτ, Κλωναρίδης και Οικονόμου από την περσινή ομάδα αφού δεν παρέμειναν.

Πρεμιέρα πρωταθλήματος και τελικός Κυπέλλου την ίδια μέρα!