Tελικός σαν επιτάφιος...

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για τη στάση της ΕΠΟ στο θέμα του τελικού. Μάταιη η αναζήτηση.

Tελικός σαν επιτάφιος...

Aπό σαράντα κύματα πέρασε ο τελικός του Κυπέλλου, εξαιτίας της αβελτηρίας της ΕΠΟ, που συνεδρίαζε και αποφάσιζε χωρίς καμία λογική και έπαιρνε ανερυθρίαστα αποφάσεις που κάλλιστα μπορούσαν να παιχθούν με επιτυχία στην επιθεώρηση.
Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για τη στάση της στο θέμα του τελικού, παρά μόνο η εχθρική διάθεση απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν την αφήνει σε χλωρό κλαρί το τελευταίο διάστημα σε οτιδήποτε δεν είναι νόμιμο και ελεγκτέο ποινικά.

Κι αντί η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προσπαθήσει να κρατήσει τα προσχήματα, κάνει ακριβώς το αντίθετο για να αποδείξει ότι πράττει βάσει πολιτικής. Αφού περιέφερε τον τελικό ως επιτάφιο, μία τον πήγαινε στη Ριζούπολη, μία στο ΟΑΚΑ, μία τον τοποθετούσε τον Ιούλιο, μία τον Αύγουστο, τελικά η μπίλια κάθισε στις 12 Σεπτεμβρίου στον Βόλο, αν βέβαια τελείωσε το σίριαλ.

Κι αν τελείωσε, οφείλεται στην καλή διάθεση του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ, που μπορούσαν να τραβήξουν το σχοινί, τελικά όμως τα βρήκαν μεταξύ τους και έδωσαν τόπο στην οργή. Όλοι τοποθετήθηκαν για τη διελκυστίνδα ΕΠΟ - Σούπερ Λιγκ. Όλοι πλην της ΑΕΚ, που δεν είχε κανέναν λόγο, αφού η ΕΠΟ χόρευε στον ρυθμό που έδινε η ίδια με το ντέφι.

Και φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούν τον Ολυμπιακό για την αναβολή του τελικού, εκφράζοντας μάλιστα αμφιβολίες για το αν ο Λοβέρα είναι θετικός στον κορονοϊό, κάτι που δεν έκαναν στις περιπτώσεις του Σεμέδο και του Τζολάκη. Και ορθώς τους προέτρεψε ο Νίκος Γαβαλάς να πάνε να πάρουν μια συνέντευξη από τον Αργεντινό και να τον αγκαλιάσουν θερμά.

Συνυπεύθυνη για το χάλι του τελικού είναι και η αστυνομία, που δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή ενός τελικού χωρίς κόσμο και απορούμε πώς δικαιολογούνται οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ στον αρμόδιο υπουργό, όταν λένε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Εκτός κι αν τους συμβουλεύει ο ίδιος με τη λογική «πού να μπλέκουμε τώρα…».

Κουνούν το δάχτυλο στον Ολυμπιακό οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της ΕΠΟ, αλλά τήρησαν σιγή ιχθύος στην πρώτη αναβολή, γιατί τότε, στις 26 Ιουλίου, θα έπαιζαν και ο Ομάρ και ο Τσιμίκας και ο Σα και ο Σεμέδο και ο Γκιγιέρμε.

Αν πάντως ο Ολυμπιακός είχε μαντικές ικανότητες και προέβλεπε το μπάχαλο και τον διασυρμό του ποδοσφαίρου, έπρεπε να πει εξαρχής στην ΕΠΟ «παίζουμε όπου και όποτε θέλετε, ακόμη και στην “Αγια-Σοφιά”, που λέει ο λόγος». Το ότι είχε καλύτερη ομάδα φάνηκε στα πλέι οφ, τότε που η ΑΕΚ κινδύνεψε με διασυρμό, κι αυτό θορύβησε την Ομοσπονδία που έσπευσε να τραβήξει όσο πιο μακριά τον τελικό.

ΥΓ. 1: Φυσικά και είναι αυτονόητο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ασχοληθεί με τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι με το Κύπελλο, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσει σαν φιλικό προετοιμασίας. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Θόδωρος Νικολαΐδης «το Κύπελλο είναι για ομάδες σαν την Καστοριά, που το παίρνει και το περιφέρει στην πόλη. Οι ομάδες γίνονται μεγάλες με τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις».

ΥΓ. 2: Και κάτι άσχετο, αλλά και σχετικό με τους συνωμοσιολόγους της μάσκας που λένε «γνωρίζετε κάποιον από το στενό σας περιβάλλον που είχε κορονοϊό;». Ναι, γνωρίζουμε, όπως και όλος ο κόσμος έμαθε για επώνυμους που προσβλήθηκαν από τον ιό, αλλά η ορθή απάντηση είναι «δεν γνωρίζουμε κανέναν συγγενή μας που κέρδισε το λαχείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τυχεροί».