Κύπελλο Αγγλίας: Το πανόραμα της φάσης των «8»

Η μάχη για την κατάκτηση του βαρύτιμου Κυπέλλου Αγγλίας συνεχίζεται αδιάκοπα! Διαβάστε το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του FA Cup.

Κύπελλο Αγγλίας: Το πανόραμα της φάσης των «8»

Με γκολ που σημείωσε στο 91' ο Ισπανός Ντάνι Θεμπάγιος, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή, η Άρσεναλ νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «κανονιέρηδες», που έπαιζαν το τέταρτο εκτός έδρας ματς μετά την επανέναρξη της σεζόν, προηγήθηκαν με πέναλτι του Πεπέ στο 25'. Έστω και δύσκολα κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 87' που δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Μακ Γκόλντρικ.

Το ματς φαινόταν ότι θα πήγαινε στην παράταση όταν ο Θεμπάγιος με ωραία προσπάθεια και τέλειο πλασέ στην κλειστή γωνία σημείωσε το γκολ πρόκρισης της Άρσεναλ στο 91'. Στα τελευταία λεπτά ο Μικέλ Αρτέτα πέρασε στο ματς και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Κλήρωση του Κυπέλλου Αγγλίας: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά!

Το Σάββατο 27/6

Σκούρα τα βρήκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που χρειάστηκε την παράταση απέναντι στη Νόριτς και το γκολ του Χάρι Μαγκουάιρ στο 118', για να επικρατήσει εντέλει με 2-1 και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δύσκολο απόγευμα απέναντι στην ουραγό της Premier League, παρότι προηγήθηκαν στο 51' με τον Ιγκάλο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κάντγουελ στο 75' και στη συνέχεια... αμύνθηκαν μέχρις εσχάτων, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Κλόζε στο 89'.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του έξτρα ημιώρου ο Μαγκουάιρ με κοντινή προβολή σε γύρισμα του Μαρσιάλ πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τη Γιουνάιτεντ και την έστειλε στην τετράδα.

Το προφίλ των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6

Νόριτς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 παρ. (1-1 κ.δ.)
(75' Κάντγουελ / 51' Ιγκάλο, 118' Μαγκουάιρ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-2
(87' Μακ Γκόλντρικ / 25' πέν. Πεπέ, 90'+1' Θεμπάγιος)

Λέστερ – Τσέλσι 0-1

(63' Μπάρκλεϊ)

Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

(37' Ντε Μπρόινε πεν, 68΄ Στέρλινγκ)