«Πράσινο φως» στην πώληση της Νιούκαστλ από την Premier League

Σύμφωνα με αγγλικές ιστοσελίδες, η Premier League έδωσε το ΟΚ για την πώληση της Νιούκαστλ στους Σαουδάραβες

«Πράσινο φως» στην πώληση της Νιούκαστλ από την Premier League

Προχωρά η πώληση της Νιούκαστλ, όπως διέρρευσε ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, Μάικ Ασλεϊ, παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ ο Ασλεϊ έδωσε την οριστική καταφατική απάντηση στην πρόταση από Σαουδάραβες επιχειρηματίες για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του.

Όλα αυτά είχαν προηγηθεί σχεδόν 2 εβδομάδες πριν με τον ιδιοκτήτη της Νιούκαστλ να τονίζει πως δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα στην πώληση της ομάδας. Σήμερα ήρθε η συγκατάθεση της Premier League για την εξαγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες. Να θυμίσουμε ότι η ο αραβικός όμιλος θα αποκτήσει το 80% της ομάδας, με το υπόλοιπο 20% να μοιράζεται σε Αμάντα Στέιβλι και Ρούμπεν Μπράδερς.

Η Premier League, φέρεται, σύμφωνα με αναφορές ιστοσελίδων στην Αγγλία, ότι έχει δώσει τις τελευταίες ώρες εξουσιοδότηση στην κοινοπραξία αγοραστών με επικεφαλής το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, για να προχωρήσει στην αγορά της Νιούκαστλ, αντί περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες, η Premier League διερεύνησε την καταλληλότητα του ταμείου της Σαουδικής Αραβίας, αφού έλαβε έγγραφα που αποδεικνύουν τη σύνδεση του κράτους με την «πειρατική» μετάδοση αγγλικών ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα αυτή. Ωστόσο φαίνεται ότι αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της αγοράς της Νιούκαστλ.